Genveje

Guldborgsund Kommune
 

Bosætningsambassadører

En hel del mennesker flytter hvert år fra Hovedstaden og de større byer til mindre samfund eller på landet. Det er især børnefamilier og ældre par, der søger natur og trygge rammer om dagligdagen. Der findes tre typer tilflyttere, nye tilflyttere, pendler tilflyttere og tilbageflyttere.

Nye tilflyttere har en drøm om at leve på landet, men hverken har relationer til stedet eller dets beboere.

Pendler tilflyttere har et job udenfor kommunen og er relativt uafhængige af at opbygge sociale relationer, da de bevarer deres sociale netværk, hvor de kommer fra.

Tilbageflyttere flytter tilbage til det område, de har boet under deres opvækst og barndom. De har et relativt godt kendskab til området, bliver nemt integreret og falder hurtigt til.

Alle typer tilflyttere har glæde af at føle sig velkommen i det lokalområde, som de bosætter sig i!

Derfor har Guldborgsund Kommune allieret sig med lokale bosætningsambassadører, der stiller sig til rådighed for at gøre det nemmere at flytte til og falde til i det lokalområde, tilflytteren vælger. Kortet nedenfor viser hvor i kommunen, vi har lokale bosætningsambassadører. 

Lokale Bosætningsambassadør

Et særligt kendetegn ved vores landsbysamfund og lokalområder er, at der er et fællesskab som ikke kendes i befolkningstætte områder. Lokale borgere er derfor vigtige spillere som bosætningsambassadører, når vi ønsker at  skabe vedvarende og vellykkede tilflytninger. Lokale bosætningsambassadører er frivillige borgere, der stiller sig til rådighed for dig, der overvejer at flytte til, og som hjælper med rådgivning, støtte og vejledning både før, under og efter tilflytning. er

Potentielle tilflyttere og tilflyttere er velkomne til at henvende sig!  Du finder de lokale bosætningsambassadørers kontaktoplysninger på portrætterne af lokalområderne. Områdets lokale bosætningsambassadører er listet i den højre kolofon under de enkelte byportrætter.

byportrætter

Vi ønsker at gøre det lettere for tilflyttere at blive en del af det område, de bosætter sig i. Med en række byportrætter præsenterer vi lokalsamfund i Guldborgsund Kommune. Som nytilflytter vil involvering i borgerforeninger, idrætsforeninger, kultur- og friluftslivet ofte være vejen ind i fællesskabet.

QLF Ambassadører

En række kvinder på Lolland-Falster er gået sammen for at fortælle om, hvordan de har skabt et godt liv for sig selv og deres familier på Lolland og Falster. Med hjemmesiden QLF.DK gør de opmærksom på hvordan man kan skabe "Det gode liv" - på Lolland-Falster gennem en række kvindeportrætter. Desuden afholder de månedlige cafe-møder, hvor også nytilflyttede kvinder er velkomne.

En vigtig blomst til den nye nabo

En åben dør til det lokale fællesskab er afgørende for, om nye tilflyttere falder til eller falder fra. I pjecen nederst på siden kan du læse om vigtigheden af at blive budt velkommen.

Til middag hos en lokal familie

Meet the Local Danes giver tilflyttere og turister mulighed for at komme på besøg hos en lokal familie og spise privat til middag. En række lokale værtsfamilier  inviterer til middag med dansk spisekultur og egnsretter, og giver på denne måde at give tilflyttere og turister mulighed for en god oplevelse i deres privat hjem.

Senest opdateret:  25. August 2014

Borger

KONTAKT
Center for

Borger & Branding
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 10 00

Mail: kommunen@guldborgsund.dk