Genveje

Guldborgsund Kommune
 

Eskilstrup

Fortællinger fra Eskilstrup.

Fakta

Eskilstrup og Ønslev ligger på Nordfalster syd for Nr. Alslev, tæt ved motorvejens afkørsel 44.
Eskilstrup er en stationsby med 1200 indbyggere, skole, idrætshaller, børnehaver, købmand, hotel og kro, mange små håndværkere og et meget aktivt foreningsliv.
Eskilstrup ligger 12 km fra Nykøbing F og er en centerby.

Eskilstrup fortæller

Eskilstrup er blevet en rigtig børnefamilieby. Her er trygt for børn og forældre. Alt ligger tæt på - skole, idrætsfaciliteter og børnehaver. Og der er altid en nabo, der kan springe til.
Eskilstrup er et eksempel på et lille bysamfund i udvikling og vækst. Indbyggertallet er vokset og skolens børnetal stiger.
Vi har noget at tilbyde - ro, overblik og et meningsfuldt liv. Folk er trygge og har relationer og et socialt liv.

Eskilstrup fortæller
Eskilstrup Skole

Børnefamilieby

Eskilstrup og Ønslev har alt hvad en børnefamilie har brug for:
- Der er ikke så langt til København med motorvejen tæt på. Samtidig ligger Eskilstrup i naturskønne omgivelser tæt ved bøgeskov og ikke langt fra strand.

- Gode børnepasningsmuligheder i dagplejen og de to børnehaver – den ene beliggende centralt i Eskilstrup og den anden en Skovbørnehave.
- Eskilstrup Skole - en god og velfungerende skole med voksende elevtal, to spor på næsten alle klassetrin og lidt over 300 elever.
- Børnene har kort vej til alting – de kan gå fra skole til sport og andre fritidsaktiviteter. Både fra Ønslev og Eskilstrup kan børnene nemt cykle til skole.

Eskilstrup fortæller
Eskilstrup Hotel

Gode forbindelser

Der er gode indkøbsmuligheder i Eskilstrup: købmand, døgnkiosk, flere kræmmerbutikker og gode håndværkere af alle slags er lige ved hånden. Og man kan få sat krøllerne.
Eskilstrup ligger tæt på motorvejen, så det er nemt at komme til og fra byen. Det tager godt 5 min at komme til Nykøbing i bil. 

Eskilstrup fortæller
Eskilstrup Station

I Nykøbing F er der udover masser af handelsmuligheder righoldige tilbud inden for koncerter, teater, svømmehal, biografer m.m..
Og toget gør også holdt i Eskilstrup og kører direkte ind til Københavns centrum.
Eskilstrup har et traktormuseum og en krokodille zoo.

Eskilstrup fortæller
Familiesundhedspladsen

Foreninger

Eskilstrup er en aktiv by. Der er rigtig mange frivillige og foreninger i området - noget for enhver smag. Nordfalster er og har altid været et af de områder i Danmark, hvor der er flest foreninger.
De frivillige har skabt det Eskilstrup, vi har i dag. Det er i høj grad i kraft af de frivillige foreninger at Eskilstrup er sådan en levende og aktiv by. Familiesundhedspladsen er skabt af Eskilstruppere med hjælp fra kommunen. Vandtårnet, Møllen og Hallen er sat i stand, rekonstrueret og flere gange udvidet – af frivillige. Sporten har spillet en enorm rolle i Eskilstrup, især har man altid spillet fodbold her i byen. Vi har også en meget besøgt gymnastikforening.

Sammenhold

Skolen er vigtig for det sociale liv i Eskilstrup. På skolen kender alle lærerne én ved navn. Sammenholdet er stort, også mellem klassetrinene. Men det betyder selvfølgelig også noget, at man selv er åben og aktiv – og spiller fodbold, håndbold, badminton eller tennis. Alle der er imødekommende, bliver der taget godt imod.
Folk ved meget om hinanden i Eskilstrup og Ønslev. Ikke for at sladre men af interesse – man vil gerne vide noget om hinanden, for man føler sig forbundne. Det er en tryghed at dele de samme historier.  Det er trygt at være her, for alle er kendt af nogen. Man vil gerne være her – og man bliver her i flere generationer.

Eskilstrup fortæller
 
”Folkesjælen på Nordfalster er vel, at vi gerne vil hinanden – vi vil gerne høre om hinanden, gerne være sammen, gerne gøre noget sammen. Og vi vil gerne tage pænt imod også de nye”.
Fortælleaften i Eskilstrup tirsdag den 28. september 2010 på Eskilstrup skole.
Aftenen blev arrangeret i samarbejde mellem Eskilstrup og omegns beboerforening og Guldborgsund Kommune.

Senest opdateret:  05. Januar 2015

Borger

KONTAKT
Center for

Borger & Branding
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 10 00

Mail: kommunen@guldborgsund.dk