Genveje

Guldborgsund Kommune
 

Udenlandsk arbejdskraft og bosætning

Guldborgsund Kommune har sammen med Lolland Kommune sat fokus på udenlandsk arbejdskraft og bosætning.

Kommunerne har sammen undersøgt muligheder for tiltrækning og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft. New Insight A/S har gennemført en undersøgelse i samarbejde med de to kommuner. Rapporten er udarbejdet med støtte fra EU's Regionalfond og den kan downloades her.

Rapport om tiltrækning og fastholdelse af udenlands arbejdskraft - PDF

Undersøgelsens resultater
Der er i dag stor erfaring med at rekruttere arbejdskraft til både private og offentlige virksomheder fra udlandet, men begrænset viden om hele samspillet mellem rekruttering, integration, bosætning. Det er netop dette samspil som undersøgelsen belyser.

Gode erfaringer
Virksomhederne på Lolland-Falster har gode erfaringer med at ansætte udenlandske medarbejdere. Det er en af konklusionerne i undersøgelsen, der viser at hver fjerde virksomhed på Lolland-Falster har erfaringer med at ansætte udenlandske medarbejdere.

Jobbet er bindeleddet til Lolland-Falster
Den udenlandske arbejdskraft kommer til Lolland-Falster, fordi der er et job. De kender ikke området i forvejen. Det er derimod udsigten til et velbetalt job, som gør, at de finder vej til området.

Fra midlertidig arbejdskraft til fastboende?
Et selvstændigt fokus i undersøgelsen er, hvad der skal til, for at den midlertidige arbejdskraft bliver fastboende. Udfordringen er at få familierne til at flytte med og det kræver en ekstra indsats både virksomhedernes og kommunens side.

Senest opdateret:  11. November 2013

Borger

KONTAKT
Center for

Borger & Branding
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 10 00

Mail: kommunen@guldborgsund.dk