Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Universitetsstuderende hjælper lokale virksomheder

I næste uge besøger 9 specialestuderende Aarhus Universitet Lolland-Falster. De skal løse 2 konkrete problemstillinger for lokale virksomheder. Målet er at få nyt udbytte af virksomhedernes restprodukter.

9 ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet skifter i næste uge lærebøger og universitetsliv ud med store maskiner i en række lokale virksomheder.

Det gør de som en del af en såkaldt challenge, hvor de studerende skal hjælpe virksomhederne med en konkret udfordring.

- De udfordringer, de studerende skal have fokus på, handler om genbrug af restprodukter. Altså hvordan kan der skabes ny værdi af noget, der ellers kunne havne i virksomhedernes skraldespande, fortæller Anne Holl Hansen, der er programleder for Bioøkonisk Satsning i Guldborgsund, som er medarrangør af challengen.

En af de virksomheder, som skal samarbejde med de studerende er frostproducenten ARDO A/S i Orehoved. Her har man en stor mængde rester fra ærteproduktionen. Men kan de frasorterede ærter genbruges til nye produkter på en måde, der vil give ekstra overskud til virksomheden? Det skal de studerende udvikle en ny forretningsmodel for.

En anden challenge er på Nysted Bioenergi. Her er udfordringen at skabe en forretningsmodel for, hvordan man kan bearbejde de rester, der er fra biogasproduktionen. Resterne er meget næringsrige og kunne blive til gødning, som kan bruges af gartnerier og helt almindelige haveejere.

- Virksomhederne får ny viden, og samtidig kommer de studerende ud og prøver deres teorier af i praksis. Og så håber vi også, at det kan give den ekstra bonuseffekt, at nogle af de studerende har lyst til at komme til vores område og arbejde, når de er færdige med deres uddannelse, siger Anne Holl Hansen.

De studerende skal også besøger Femernbælt Development A/S og HARDI INTERNATIONAL A/S.

Udfordringerne er arrangeret i et samarbejde mellem Bioøkonomisk Satsning, som er en del af Guldborgsund Kommune, Institut for Forretningsudvikling og Teknologi på Aarhus Universitet og Biogas2020.

Pressen er meget velkommen til at være med, når de studerende vises rundt på ARDO A/S, Havnegade 5, 4840 Nørre Alslev, mandag 24/4 klokken 9. Vi beder om, I er med fra start.

For yderligere information kontakt:

Programleder for Bioøkonomisk Satsning Anne Holl Hansen,
telefon: 25 18 18 30.

Arrangør fra Aarhus Universitet, professor Peter Lindgren,
telefon 29 44 22 11.

 

Senest opdateret:  22. April 2017

Kontakt

Center for Teknik og Miljø 
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 10 00

Mail: teknik@guldborgsund.dk

Send ikke personfølsomme oplysninger, personnumre med mere, medmindre du benytter Digital Post til Teknik og Miljø, som er en digital og sikker postkasse. Husk at have din NemID klar.