Gå til hovedindhold

§42

Information til dig som forældre har modtaget dækning for Tabt Arbejdsfortjeneste for at passe dit alvorligt eller handicappede mindreårigt barn.

Indhold

  Social- og Indenrigsministeriet laver hvert år en vejledning om regulering af visse satser m.v. på ministeriets område (satsvejledningen). Ministeriet er blevet gjort opmærksom på, at der har været fejl i enkelte af vejledningens satser. 

  Det betyder, at nogle ydelsesmodtagere kan have fået udbetalt en for lav maksimal ydelse i forhold til den, de har krav på efter serviceloven i flere år. 

  Hvem kan få behandlet sin sag igen?

  Der er tale om sager, hvor forældre har modtaget den højeste dækning for Tabt Arbejdsfortjeneste for at passe deres barn under 18 år med alvorlig sygdom eller handicap hjemme. Her har den maksimale sats været fejlagtig reguleret siden 1. juli 2012.

  se pkt. 5.3 i social- og Indenrigsministeriets orienteringsskrivelse 

  Hvordan får jeg min sag behandlet igen?

  Hvis du har modtaget ovennævnte ydelse efter serviceloven, kan du kontakte Center for Familie og Forebyggelse, som vil vurdere og behandle din sag på ny, hvis der er grundlag for det. 

  Mere Info 

  Social- og indenrigsministeriet har, den 6. februar 2020, informeret landets kommuner om fejlen og dens betydning ved orienteringsskrivelse. Guldborgsund Kommune har pligt til at behandle de sager igen, hvor borgere har modtaget de pågældende ydelser, hvor størrelsen af ydelsen kan være for lav på grund af ministeriets fejl i satserne.