Gå til hovedindhold

Events

Her finder du events inden for Kultur- og Fritidsområdet i Guldborgsund Kommune.

Dekorativt billede - Luftfoto broen Nykøbing F

Indhold

  Se events herunder

  Onsdag den 8. september inviterer Guldborgsund Kommunes to huskunstnere – Søren Lose & Thomas Seest – til åbning af projekt VILD-PARK

  Det sker på det grønne område ved siden af Guldborgsund Rådhus, Parkvej 37 (ved kælkebakken).

  Åbningen tager form af en healing session på området, hvor der er sket en udtynding af både træbestand og plantediversitet.

  Seest & Lose har inviteret en gruppe kunstnere til sammen med dem og publikum, både børn og voksne, at gennemføre en række kunst- og natur-aktioner på dagen.

  Program for dagen:

  Flora Magica Education/ Nanna Goul og Shekufe Tadayoni Heiberg i Flora Magica Education tager de to forfattere Nanna Goul og Shekufe Tadayoni Heiberg deltagerne med på en rejse til planternes magiske verden. Tidligere anvendte man planter og urter magisk, medicinsk og rituelt og til denne workshop er det netop sådan, vi bruger planterne. Vi lærer mindst tre medicinske planter at kende, laver hjemmelavet urtemedicin af årstidens planter, samler frø, planter frø og tager temperaturen på jorden. Endelig laver vi sammen et helbredende ritual for jorden med sang, trommer og magi.

  Workshops kl. 8.30-10.30 + 14.00-16.00

  Tilmelding nødvendig hos Kulturkonsulent Julie Damgaard judn@guldborgsund.dk
  Hjælp os med at passe på dine følsomme og/eller fortrolige personoplysninger. Hvis du sender cpr-nummer eller andre følsomme oplysninger, så brug Digital Post. Denne mail er ikke Digital Post.

  Deep Listening/ Morten Svenstrup vil med udgangspunkt i sansemetoden Deep Listening, facilitere en helt særlig måde at lytte på. En måde som giver børnene værktøjer til at lære parken bedre at kende, og som samtidig skaber rammer for kreativ lydlig udfoldelse. Børnene sender energi til parkens planter og træer ved hjælp af lytning. Alle er velkomne - voksne kan også lytte med.

  Workshops kl. 8.30-10.30 + 14.00-16.00

  Tilmelding nødvendig hos Kulturkonsulent Julie Damgaard judn@guldborgsund.dk
  Hjælp os med at passe på dine følsomme og/eller fortrolige personoplysninger. Hvis du sender cpr-nummer eller andre følsomme oplysninger, så brug Digital Post. Denne mail er ikke Digital Post.

  Slim & Krystal/ Nils Gröndahl, Rose Eken og Sidse Carstens.
  Lyt med når Slim & Krystal udfører en rituel healing af Guldborgsund Rådhuspark. Med udgangspunkt i naturens lyde spiller Slim & Krystal en koncert for ormene, insekterne og de vildt voksende planter.
  Publikum kan lytte med gennem specielle høretelefoner. En oplevelse der åbner for nye sansninger og healing af både natur og mennesker. 

  Slim & Krystal healer VILD PARK med start en time før solnedgang til en time efter solnedgang:

  Start 18:47
  Solnedgang 19:47
  Slut 20:47

  Publikum er velkomne til at bevæge sig rundt i området og at gå og komme gennem hele forløbet.

  Koncert kl. 19.00-21.00 - alle er velkomne, gratis adgang.

  Thomas Seest og Søren Lose er i perioden 1. januar til 31. december 2021 ansat som Artists in Residence huskunstnere i Guldborgssund kommune under Statens Kunstfonds AIR-ordning. Her arbejder de under overskrifterne Bæredygtighed, Samarbejde og Utopi med at afprøve nye kunstneriske workshopformater for primært børn og unge.

  I løbet af efteråret transformerer de den offentlige park (Rådhusparken) som omkredser Guldborgssund kommunes rådhus i Nykøbing Falster til projekt VILD-PARK. Her opbygger de en aktiv naturpark, som tager afsæt i Guldborgsund Kommunes Bæredygtighedsstrategi Vores Vilde Guldborgsund og udvikler et stykke bynær natur, hvor man kan hænge ud, reflektere, gemme sig eller meditere.

  Frivillige søges

  Har du lyst til at assistere ved festivalen den 8. september? Søren Lose og Thomas Seest har brug for hjælp til dokumentation samt ca. 5 frivillige til at bistå de enkelte kunstgrupper på dagen.
  Aflønning: Festival T-shirt samt mad og drikke på dagen.

  Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til kulturkonsulent Julie Damgaard, judn@guldborgsund.dk
  Oplys navn og telefonnummer og evt. t-shirt størrelse. 

  Guldborgsund 20.-29. august 2021
  10 kunstnere vandrer gennem Guldborgsund. Én kunstner hver dag i 10 dage. I 12 timer vandrer de ud i de falsterske og lollandske landskaber og inviterer dig til at følge med – i landskabet eller på live-stream.

  De 10 kunstnere har en særlig relation til Sydhavsøerne. Med dette kendskab i rygsækken tager de os med til gemte og glemte steder på en rejse ind i vores områdes natur, myter, stemninger, fænomener og hemmeligheder.

  De udforsker landskabet ud fra hver deres kunstneriske disciplin – performance, billedkunst, dans, poesi, scenekunst og fotografi. Og de bruger omgivelserne som ramme og indhold for de kunstneriske aktioner, de skaber undervejs. Et poetry slam, en performance, en installation, et maleri, et møde, en svampetur...

  Opdagelsesrejser i Guldborgsund
  Kunsten har altid forholdt sig til natur og landskaber, både i de klassiske landskabsmalerier, i land art og meget mere. Men hvordan forholder nutidskunstnere sig til landskabet i en kontekst af klimaforandringer, nedbrydelse af naturen og en ændret bevidsthed om vores egen rolle?

  For kunstnerne er vandringen et refleksionsrum, en kortlægning og en opdagelsesrejse. Et frirum med højt til himlen og plads til eksistentielle spørgsmål og højtflyvende tanker, akkurat som den har været for mange af os i en tid, hvor verden, som vi kender den, har været lukket ned.

  Til sammen skaber de 10 kunstnere en levende, mangfoldig og overraskende oplevelse af de lolland-falsterske landskaber med nye ruter, nye fortællinger og ny inspiration til selv at gå på opdagelse.

  1. august: Billedkunstner Thomas Seest går sine egne veje og træder sine egne stier i landskabet ved Flintinge Å på Østlolland, mens han reflekterer over relationen mellem sig selv og naturen langs åen.
  2. august: Billedkunstner Tue Greenfort og fotograf & biolog Annette Greenfort lader svampene vise vej mellem Hesnæs og Pomlenakke i en undersøgelse af skovens labyrintiske og omfattende natur-netværk.
  3. august: Performancekunstner Sarah Lee Armstrong undersøger, hvad det vil sige at høre til og have rod. I sin mormors lollandske egnsdragt vandrer hun fra Skejten til Frejlev Enghave og inviterer undervejs publikum ind i en sanselig undersøgelse af menneskets forbundethed med naturen.
  4. august: Digter Dennis Buchleitner foretager en poetisk ekspedition fra Nysted Strand via Toreby til Sakskøbing. Hver time udformer og oplæser han en tekst inspireret af landskabet samt minder fra sin barndom og ungdom. Publikum inddrages undervejs og til sidst fremføres en samlende spoken word performance.
  5. august: Billedkunstner Hartmut Stockter går fra Øllebølle ind mod Nykøbing Falster. Stockter er en moderne Storm P, der ved hjælp af hjemmebyggede redskaber undersøger naturen omkring sig. Undervejs tager han imod ønsker til landskabsmalerier og kreerer minikunstværker af fundne objekter.
  6. august: Billedkunstner Michael Dunk undersøger på sin vandring fra Masnedø via Storstrømsbroen til Stubbekøbing, hvad grundene er til, at folk rykker teltpælene op og flytter til Falster. Hvilke ydre og indre omstændigheder gør sig gældende? Er det naturen, der ’kalder’ – og hvad er naturen egentlig?
  7. august: Danser Stine Strange indkredser på sin rute fra Orehoved til Nørre Alslev, hvordan vi via intuitive indskydelser kan lade vores kroppe falde ind i naturen, som to organismer, der møder hinanden uden ord.
  8. august: Billedkunstner Søren Lose forfølger og sætter spor i det landskab, han er vokset op i. Bl.a. i form af et 5-10 meter langt pilehegn, som han vil flette sammen med publikum. Hvilke spor efterlader vi os på vores vej gennem livet?
  9. august: Scenekunstner Sara Topsøe-Jensen følger Sundruten langs Guldborgsund på en pilgrimsvandring fra det kendte barndomsland i Nykøbing mod det ukendte. Undervejs undersøger hun vandringen som en sanselig iscenesættelse og lader sig føre frem af en række spørgsmål til omgivelserne og til dem, hun møder undervejs.
  10. august: Billedkunstner Karen Nhea Nielsen kaster et blik bagud i tid på kvinden Anne Palles fra Tingsted Sogn, der blev dømt til bålet for trolddom i 1693. På turen fra Nykøbing Falster Slotsruin til Hesnæs følger vi i Anne Palles’ fodspor og undersøger forestillingerne om hekse og overtro i naturen omkring os.

  Følg med
  Mød kunstnerne online hver hele time, når de live-streamer deres aktioner på facebook. Eller se mere på hjemmesiden om, hvordan og hvornår du kan vandre med kunstnerne i landskabet:
  https://www.metropolis.dk/walking-landscapes-guldborgsund/ 
  Facebook @Walking Landscapes

  OM WALKING LANDSCAPES
  Walking Landscapes er et landsdækkende kunstprojekt – en kunstnerisk opdagelsesrejse ind i 12 vidt forskellige landskaber over hele landet. Projektet har premiere på Bornholm 11. juni og fortsætter i 140 dage til 28. oktober 2021 med 10 kunstnere og 10 dage per kommune.

  11. -20. juni: Bornholm

  juni-10. juli: Aalborg

  11.-20. juli: Silkeborg

  21.-30. juli: Møn

  juli-9. aug.: Aabenraa

  10.-19. aug.: Randers

  20.-29. aug.: Guldborgsund

  aug.-8. sept.: Skagen

  9.-18. sept.: Roskilde

  19.-28. sept.: Aarhus I

  sept.-8. okt.: Viborg

  9.-18. okt.: Vejle

  19.-28. okt.: Aarhus II

  Walking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 kommuner. Lokale partnere er kunst- og kulturprojektet ’Her Hvor Vi Bor’, Museum Lolland-Falster, Kulturhusfællesskabet Culthus, Fuglsang Kunstmuseum og Guldborgsund-bibliotekerne. Der er modtaget støtte fra Nordea-fonden, Statens Kunstfond, Guldborgsund Kommunes Bosætningspulje og Guldborgsund Billedkunstråd.

  Læs mere på: www.metropolis.dk/walking-landscapes-2021

  Marielyst Beach, Sport & Party lørdag d. 28. august 2021 blev desværre aflyst, da det ikke var muligt at afvikle arrangementet inden for de gældende restriktioner ift. Covid-19.

  Vi arbejder videre på at planlægge et nyt event i 2022.

  TAK til alle, der har bakket op.https://www.guldborgsund.dk/borger/kultur-idraet-og-oplevelser/events#beach-party-sportevent-aflyst-2021-46

   

  Kontakt

  Center for Borger & Branding

  Telefon: 54 73 10 00

  Send Digital Post (kræver NemID)