Skip to main content

Andre tilbud i Musikskolen

Her kan du se nogle af de andre undervisningstilbud musikskolen har.

Indhold

  Begynderband

  Undervisningen foregår på Sct. Joseph skole, og er således kun for elever som går her.

  Hold:

  Begynderband 3. klasse
  Begynderband 4. klasse
  Begynderband 5-6. klasse

  Blæserline

  For alle der interesserer sig for rytmisk musik. Grunden bliver lagt i Musikværkstederne og i de sammenspil, der opstår omkring messing, saxofoner og klarinetter.

  Computermusik for begyndere

  På dette hold præsenterer vi grundelementerne i computermusik for eleven, der ønsker at lave musik hjemme på computeren, men som mangler et sted at starte.

  Vi vil arbejde med simple beats og med at sammensætte små musikstykker som vi selv komponerer.

  • Det er ikke et krav, at man kan spille på et instrument i forvejen. I Computermusik for begyndere betragter vi computeren som instrumentet.
  • Det anbefales at man har adgang til en computer eller iPad, hvor der forefindes et simpelt musikprogram, således at man kan arbejde videre med de emner vi dækker i undervisningen.
  • Undervisningen henvender sig til elever fra 12 år og opefter.

  Den musikalske computer

  Vi bruger computerens værktøjer til at udforske musikkens univers. I den ugentlige lektion vil vi sætte fokus på at kreere og producere vores egne numre.

  Det handler hovedsageligt om at udforske den enkeltes kreativitet på en ny og spændende måde. Herigennem får eleverne et indblik i den musik, de lytter på til daglig.

  I løbet af et skoleår er det vores mål at skabe 5-6 produktioner; lige til at putte ind i iPod’en, spille for klassekammeraterne eller e-maile til familie og venner.

  Det er ikke et krav, at man kan spille på et instrument i forvejen. I Den Musikalske Computer betragter vi computeren som instrumentet.

  Der er heller ikke de store krav til udstyr. Selvfølgelig vil det være godt at have adgang til en computer i hjemmet, så man også på egen hånd kan forsøge at lave musik. Men som udgangspunkt vil undervisningen foregå i Musikskolens Studie, hvor al udstyr forefindes.

  Den unge producer

  Vi tager fat i den moderne musiks grundelementer, og arbejder på at blive dygtigere til at lave sange, beats og grooves.
  Vi vil i løbet af et skoleår arbejde ud fra oplæg, som de enkelte elever kommer med. I fællesskab vil vi finpudse og videreudvikle projekterne. I slutningen af skoleåret ender vi med at have 8-10 færdigproducerede sange, som kan måle sig med det man hører i radioen.

  • Den Unge Producer henvender sig både til eleven, som allerede har forsøgt sig med musikproduktion, men også til eleven som har haft drømmen om at producere musik, men som har manglet et sted at starte.
  • Det er ikke et krav, at man kan spille på et instrument i forvejen. I Den Unge Producer betragter vi computeren som instrumentet.
  • Det forventes at eleven har adgang til en computer med musiksoftware installeret (f.eks. Garageband, Fruityloops, ProTools), således at eleven derhjemme kan arbejde videre med det, vi har lavet i Musikskolens Studie.

  Drumline

  Tromme-orkestre er for både begyndere og øvede. For at kunne være med, kræves det at eleven er tilmeldt trommesætsundervisningen på musikskolen.

  Undervisningen foregår på musikskolen, Skolegade 3, Nykøbing F.

  Guitarorkester

  Musikskolen har som regel to guitarorkestre:

  • Guitarorkester for øvede
  • Guitarorkester for begyndere

  Glæden ved at spille musik mangedobles, når man får mulighed for at spille sammen. Når man hører sit eget spil flettet sammen med andres og det bliver til andet og mere!

  Guldklumperne

  Guldklumperne er musikskolens nye børnekor for børn i alderen 4-7 år.

  Her vil vi synge, lege sanglege, improvisere og selvfølgelig optræde til koncerter gennem året.

  Så hvis du slet ikke kan lade være med at synge derhjemme, er der her en mulighed for at synge og have det sjov sammen med andre børn.

  Guldklumperne øver i Nykøbing F, Skolegade 3C.

  Guldkoret

  Alle pige og drenge, kan komme og synge. Der er ingen optagelsesprøve. Der synges et lettere blandet repertoire.

  Der undervises i lettere sangtekniske øvelser, og vi får sunget en masse gode sange.

  Koret øver i Nykøbing F, Skolegade 3C.

  Ind i musikken

  Dette hold henvender sig til børn der går i 3., 4. og 5. klasse, og som endnu ikke går til instrumentalundervisning.

  På dette hold vil du sammen med andre prøve en masse forskellige og spændende ting. Det vil være alt lige fra at spille et instrument, synge og måske til at danse lidt som Justin Timberlake.

  Målet med undervisningen er at udvikle elevernes musikglæde, og give dem mulighed for at ”finde deres instrument”. At ”finde sit instrument” betyder at blive mere bevidst om, hvad man godt kunne tænke sig at spille, og hvad man faktisk har let ved at spille.
  Nogle dage vil vi lave det samme nogle uger i træk, og andre gange vil vi lave noget nyt fra gang til gang. Man vil både blive undervist på små hold, og i større grupper.

  Undervisningen foregår på musikskolen, Skolegade 3 i Nykøbing.

  Masany

  Musikskolens marimba-orkester. I dette orkester kræves der at eleverne har meget tid til øvning og udadvendt aktivitet f.eks. skolekoncerter, workshops, forårskoncerter og udenlandsrejser.

  I MASANY spiller man på marimba, xylofon samt slagtøj. MASANY er et tilbud om samspil på et højt niveau.

  MASANY spiller en del koncerter, så man må være indstillet på at rejse rundt. Vi har bl.a. spillet i Sverige, Tyskland, Ungarn, Estland og rundt om i Danmark. Vi spiller et bredt repertoire af både klassisk og populær musik.

  Undervisningen foregår torsdage på musikskolen, Skolegade 3C, Nykøbing F.

  MASANY er et samarbejde mellem Lolland og Guldborgsund musikskoler.

  Pop-Rock

  For de elever der spiller elguitar, elbas, keyboards/klaver, trommer og sangelever, der har gået til instrumental-undervisning i et par år og som ønsker at spille rock og pop.

  Holdstørrelsen er ca. 4 – 6 elever.

  Strygersammenspil

  Stryger-ensemblet er for alle klassiske strygere (violinister, bratschister, cellister og bassister).

  Ud over at opdage/opleve glæden ved at spille sammen, er formålet at give børnene rutine i ensemblespil og forældrene eller andre interesserede mulighed for at se og høre orkestret.

  Kontakt

  Center for Borger & Branding

  Telefon: 54 73 15 00

  Send Digital Post (kræver NemID)