Skip to main content

GITA - Guldborgsund Internationale Talent Akademi

GITA - Guldborgsund Internationale Talent Akademi

Indhold

  GITA er et gratis talenttilbud for dig som drømmer om en karriere inden for musikken

  GITA er for talentfulde unge i alderen 15-25 år. Alle instrumenter kan søge om optagelse.

  På GITA vil vi sikre din udvikling, så du efter en årrække er dygtig nok til at blive optaget på et konservatorium. Det kan være på et konservatorium i Danmark eller i udlandet. GITA tager som udgangspunkt 3 år, men under hensyntagen til din skolegang kan dette forlænges.


  Hvorfor er GITA et specielt tilbud?

  GITA er enestående, fordi indholdet i alt det du kommer til at lære aldrig har været samlet i ét enkelt undervisningstilbud. Vi vil nemlig også beskæftige os med andre meget vigtige emner, som kommer til at være en del af dit liv med musikken.
  Her kan blandt andet nævnes fag som filosofi, hvor vi skal arbejde med, hvordan man forholder sig til sig selv og sin musik og sin omverden. Periodevis vil du desuden blive undervist i performance, komposition og arrangering, musikproduktion, videoer, samt grundlæggende kendskab til P.A. anlæg og mikrofoner.
  Hver enkelt elev vil få sit helt eget personlige forløb. Alle elever er ikke ens, og skal således heller ikke have de samme fag, eller den samme mængde.

  Til sæson 2020/2021 afholdes der optagelsesprøver til GITA fredag den 28. august 2020. Tilmeldingsfrist senest den 17. august 2020. Send en e-mail til musik@guldborgsund.dk

  Indeholdende information omkring navn, telefonnr., adresse, hovedinstrument og musisk erfaring.

  Du skal være bosiddende i Guldborgsund kommune for at kunne blive optaget på GITA. Undervisningen foregår primært på Guldborgsund musikskole i Nykøbing F., og er gratis!

  Vi glæder os til at høre fra dig!

  Ansøgning

  Ansøgningsfristen opdateres snarest.

  Du ansøger ved at sende en e-mail til mia@guldborgsund.dk og oplyse om følgende:

  Navn:
  Adresse:
  Telefonnummer:
  Skole (klassetrin):
  Alder:
  Instrument:
  Antal år spillet:
  Titlen på det stykke som du ønsker at spille til optagelsesprøven:

  Har du spørgsmål, kan du skrive til Michael Axen, GITA på mail mia@guldborgsund.dk

  Hvad kræves der?

  Vi kræver af dig, at du kan passe din undervisning og din udvikling. Det vil sige, at du skal prioritere musikken højt - også i forhold til andre aktiviteter.

  Går du i skole, tager vi naturligvis hensyn til dette, da skolen kommer i første række. Ligeledes tager vi hensyn til din skolegang, når vi lægger dine timer på musikskolen.

  Som elev på GITA kan du komme til at skulle have helt op til 9 timer om ugen.

  Optagelsesprøve

  Du kommer ind på GITA ved at bestå en optagelsesprøve. Hvis der er for mange kvalificerede ansøgere på samme niveau, vil vi udvælge de elever, som vi skal bruge, ud fra hensynet til om deres instrumenter passer sammen i sammenspilsøjemed.

  I 2020 finder optagelsesprøven sted fredag den 28. august 2020.


  Hvad skal du til prøven?

  Til prøven vil vi høre dig spille ét stykke på ca. 3–4 minutter. Bagefter vil vi give dig nogle opgaver for at afdække dit niveau i forhold til at kunne læse noder, spille efter gehør og se, hvordan dit rytmiske niveau er. Ikke at disse tre små opgaver er afgørende for om du kommer ind eller ej, men vi vil godt kende dit niveau inden, at du evt. bliver optaget.
  Prøven varer ca. 20 minutter.

  Efterfølgende samtale

  Når alle ansøgere har været til prøve, så vil de af jer, som vi godt vil se igen, blive indkaldt til en samtale. Samtalen vil komme til at handle om, hvad du kan forvente af os og hvad vi forventer af dig. Derfor er det vigtigt, at du har en af dine forældre med eller en anden voksen.
  Hvordan får jeg besked om jeg er optaget?

  Efter samtalen vurderer vi, hvem vi optager. Du vil få at vide om du er optaget pr. e-mail.

  Kontakt

  Center for Borger & Branding

  Telefon: 54 73 15 00

  Send Digital Post (kræver NemID)