Gå til hovedindhold

Talentlinje for revy

Til september 2021 starter Danmarks første talentlinje for revy i Nykøbing Falster.

Musik- og kulturarrangementer

Indhold

  Om talentlinjen for revy

  Til september 2021 starter Danmarks første talentlinje for revy i Nykøbing Falster. Her får 12 unge i alderen 15-25 år mulighed for at prøve kræfter med et nyt og unikt toårigt talentforløb. Talentforløbet giver de unge mulighed for at arbejde intensivt med revy og scenekunst og derved udvikle færdigheder, der kan bruges som et trinbræt mod en videre karriere inden for scenekunst.

  Flemming Krøll, der har været revydirektør for Nykøbing F Revyen i 30 år, vil stå i spidsen for talentlinjens nye generation af unge revytalenter, der i samarbejde med skuespillere, dansere, musikere, forfattere, stand-up’ere med flere vil være med til at skabe Fremtidens Revy.

  Overvejer du at søge om optagelse?

  Revylinjen er for unge med høje skuespilambitioner. Som revyskuespiller elsker du at stå på en scene og mestrer kunsten at få latteren frem i publikum. Du skal kunne danse, synge og evne skifte hurtigt og præcist mellem forskellige karakterer. Hvis scenekunsten gerne må være legende, sjov, have samfundskritisk bid, sproglig finesse og gakkede udfald, så er den nye talentlinje for revy og scenekunst måske noget for dig!

  På talentlinjen for revy og scenekunst understøttes din scenekunstfaglige udvikling i en toårig periode, og linjen kan forberede dig på at søge optagelse på videregående kunstneriske uddannelser som f.eks. Den Danske Scenekunstskole og Musicalakademiet.

  Undervisningen består af ca. 250 timers undervisning årligt. Lektionerne er fordelt på 2x4 timers aftenundervisning i 36 uger fra september til maj, weekendworkshops, der især finder sted i starten af semesteret og i perioden frem mod talentlinjens årlige revyforestilling i det tidlige forår. Hertil kommer ekskursioner mv. Undervisningen finder sted i det inspirerende og scenekunstfaglige miljø på Kulturforsyningen i Nykøbing Falster, der også huser Teatret Masken og Sprøjtehusteatret.

  På talentlinjen vil du arbejde intensivt med de tre grundlæggende scenekunstfaglige discipliner med relevans for revyen: karakterarbejde, sang og dans, ligesom du vil få et teoretisk og historisk indblik i revy og scenekunst.

  Du kan gå på talentlinjen sideløbende med fx en ungdomsuddannelse eller et arbejde, og linjen er et scenekunstfagligt grundkursus på samme niveau som blandt andet de musikalske grundkurser, MGK. Der vil være optagelsesprøver i foråret 2021.

  Hold øje med hjemmesiden her, hvor vi løbende opdaterer med information om optagelsesprøve, studieordning, underviserteam mv.

  Læs mere om Revyskolen her.

  Kontakt

  Center for Borger & Branding

  Telefon: 54 73 10 00

  Send Digital Post (kræver NemID)