Gå til hovedindhold

Coronainformation

Her på siden finder du Corona-information vedrørende området skole og uddannelse.

Dekorativt billede

Indhold

  Information om forholdsregler ved corona...

  Fra 17. november 2021 gælder der ændrede anbefalinger til coronatest på skolerne.

  Der opfordres til to ugentlige test af elever fra 9-11 år, som ikke tidligere har været smittet med COVID-19 inden for de seneste 12 måneder.
  Desuden opfordres til 2 ugentlige tests af elever fra 12 år og op, hvis man ikke er vaccineret eller tidligere smittet inden for de seneste 12 måneder.

  Skolen vil fortsat tilbyde test for de elever, som har samtykke fra forældrene. Der er fortsat tale om antigentest/næsetest.

  Opfordring til ugentlige tests gælder ikke for elever, der enten er under 9 år, er tidligere smittet, er vaccineret eller som følge af sundhedsmæssige årsager ikke bør testes.

  Hvis der opstår smitte på skolen, vil vi i det omfang, det er muligt, tilbyde en test på skolen til de nære kontakter samme dag, som smitten opstår. I visse tilfælde vil testen blive foretaget dagen efter.
  I tilfælde af smitteudbrud på skolen vil test altså blive tilbudt alle elever på skolen – også elever, der er under 9 år.

  I Guldborgsund Kommune følger vi Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer for forebyggelse og håndtering af smitte. Desuden følger vi Børne- og Undervisningsministeriets retningslinjer for smitteudbrud i skoler og SFO.

  Det er den enkelte skole/SFO der beslutter, hvordan retningslinjerne for eksempelvis hente- og bringesituationer er. Dette skyldes bl.a., at der er stor forskel på, hvordan adgangsveje og garderobeforhold er. Derfor vil der være lokale forskelle, der meldes ud til forældre og børn/unge i den enkelte skole/SFO.

  Hvis dit barn er nær kontakt til en smittet i dit barns skole/SFO, vil personalet kontakte dig direkte via den sædvanlige kommunikationsplatform (Aula) og evt. telefon.

  Børn og unge må ikke komme i skole eller SFO, hvis de er syge. Hvis dit barn er syg, skal den sædvanlige procedure for sygemelding benyttes.

  Det er vigtigt, at du giver besked til skole/SFO hurtigst muligt, hvis dit barn selv er smittet med corona eller er nær kontakt til en smittet.

  Lederen i skole/SFO iværksætter dernæst smitteopsporing via Guldborgsund Kommunes hygiejneenhed.

  Kontakt

  Guldborgsund Kommune

  Telefon: 54 73 10 00

  Send Digital Post (kræver NemID)