Genveje

Guldborgsund Kommune

Sagsforløbet

Forhåndsdialog og vejledning
Vi vejleder alle, der har spørgsmål om godkendelse af byggesager. Det kan være information om gældende love og regler for de enkelte byggerier, og de særlige procedurer en myndighedsgodkendelse kræver.

Konkret rådgivning om de rent byggetekniske ting, herunder statiske beregninger, varmetabsberegninger m.m. rådgives der ikke om. Her må vi henvise til de rådgivende firmaer.

Vi deltager gerne i forhåndsdialog med ejer/bygherre forud for byggeansøgning/-projekt, men du skal være klar over, at vores rolle ved forhåndsdialogmødet udelukkende vil være at vejlede. Vi kan ikke fungere som bygherrerådgiver, ligesom et tilbud om forhåndsdialog ikke automatisk indebærer, at byggesagsbehandlingen sker på stedet.

Syn af det færdige byggeri
Syn af det færdige byggeri, skal aftales særskilt med vores teknikere.

Ved stor byggeaktivitet i kommunen vil færdigsyn af byggesager, hvor bygherren ikke er økonomisk afhængig af vores afslutning af sagen, blive nedprioriteret.

Efter færdigsyn af et byggeri, som ikke har givet anledning til bemærkninger, vil sagen blive afsluttet ved færdigmelding til Bygnings- og Boligregistret (BBR), hvorfra bygherrer i løbet af 1 til 2 måneder vil modtage en BBR-medddelse, hvor det fremgår, at byggeriet er færdigt. For erhvervs- og etageboligbyggeri vil der tillige blive udstedt en ibrugtagningstilladelse.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

 

 

Senest opdateret:  13. Juni 2019

Kontakt

Center for Teknik & Miljø
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon  54 73 10 00

Mandag - onsdag kl. 9 - 15
Torsdag  kl. 9 - 17
Fredag  kl. 9 - 12

Eller du kan sende en mail til teknik@guldborgsund.dk

Send ikke følsomme personoplysninger, personnumre med mere, medmindre du benytter Digital Post til Teknik & Miljø, som er en digital og sikker postkasse. Husk at have din NemID klar.

Skal du bygge?
Hjælp og vejledning til byggeri
Her finder du vores videovejledning og pjecer, hvor du bliver guidet trin for trin, når du skal bygge.
Byggesagsarkiv
Byggesagsarkiv
Leder du efter gamle byggesager? Vil du se tidligere tilladelser og tegninger for en ejendom? Så kan du gøre det digitalt, lige her!