Genveje

Guldborgsund Kommune

Servicemål

 

Obs: Vi modtager i øjeblikket rigtig mange byggesager og henvendelser, som vi bestræber os på at besvare og behandle hurtigst muligt.
 
Den store mængde af sager gør, at I vil opleve en længere besvarelsestid på jeres byggesag. Samtidig må der forventes over 4 ugers sagsbehandlingstid.  

 

På byggesagsområdet har vi disse servicemål:

4 uger for ansøgning om byggetilladelse
- fra sagen er fuldt belyst fra ansøgers side og ikke kræver nogen form for dispensation eller høring i henhold til anden lovgivning.

Vær opmærksom på, at..
For erhvervs- og etageboligbyggeri vil sagsbehandlingstiden være varierende, da disse sager ofte kræver godkendelse fra anden myndighed eller efter anden lovgivning, for eksempel Miljømyndighed, Planmyndighed m.v. Dog vil et fuldt belyst projekt, der ikke kræver nogen form for dispensation eller høring kunne færdigbehandles indenfor 4 uger. 

Ved ansøgning om dispensation vil sagsbehandlingstiden typisk blive forlænget væsentligt, da der skal sættes tid af til høring af andre parter i sagen, hvorefter sagen måske skal forelægges til politisk behandling i relevant udvalg. 

Når kommunen fremsender kvitteringsskrivelse for modtagelse af anmeldelse/ansøgning, vil det heraf fremgå, hvilken aktuel sagsbehandlingstid der påregnes.

Sammenlign os med andre kommuner 
Energistyrelsen har i den senere tid haft fokus på blandt andet kommunernes sagsbehandlingstider. Det har resulteret i, at kommunernes sagsbehandlingstider kan sammenlignes på Trafik- og Byggestyrelsens hjemmeside.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

 

 

Senest opdateret:  15. Oktober 2019

Kontakt

Center for Teknik & Miljø
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon  54 73 10 00

Mandag - onsdag kl. 9 - 15
Torsdag  kl. 9 - 17
Fredag  kl. 9 - 12

Eller du kan sende en mail til teknik@guldborgsund.dk

Send ikke følsomme personoplysninger, personnumre med mere, medmindre du benytter Digital Post til Teknik & Miljø, som er en digital og sikker postkasse. Husk at have din NemID klar.

Skal du bygge?
Hjælp og vejledning til byggeri
Her finder du vores videovejledning og pjecer, hvor du bliver guidet trin for trin, når du skal bygge.
Byggesagsarkiv
Byggesagsarkiv
Leder du efter gamle byggesager? Vil du se tidligere tilladelser og tegninger for en ejendom? Så kan du gøre det digitalt, lige her!