Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Har du fået indefrosset grundskyld?

Mange husejere modtog i uge 3 2019 en årsopgørelse over, hvor meget grundskyld, der er blevet indefrosset for deres ejendom.

Er der sket en stigning i din grundskyld, så bliver det beløb automatisk indefrosset, hvis det er på over 200 kroner. Det betyder, at du ikke skal betale stigningen nu. Det forhindrer loven. I stedet har du fået et lån, som svarer til stigningen i din grundskyld for hele 2018. Lånebeløbet er trukket fra i din opkrævning på ejendomsskattebilletten. Lånet er rente- og gebyrfrit.

Du kan ikke fravælge lånet. Du kan heller ikke indfri lånet i perioden 2018-2020.

Som det er planen nu, bliver ordningen frivillig fra 2021, hvor man kan fravælge ordningen og indfri det beløb, som måtte være indefrosset. Hvis man vælger at fortsætte lånet på det tidspunkt, vil der blive tilskrevet renter.

Hvis du sælger dit hus

Hvis du sælger dit hus i perioden 2018-2020, skal det indefrosne beløb betales tilbage. I det tilfælde modtager du automatisk opkrævningen fra Guldborgsund Kommune.

Skat: Indefrysning af grundskyld

Senest opdateret:  05. Februar 2019

Ejendomsvurdering

Se din ejendomsvurdering hos SKAT.
Se din ejendomsskattebillet
Kontakt

Center for Teknik & Miljø 
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 10 00
Mail teknik@guldborgsund.dk

Send ikke personfølsomme oplysninger, personnumre med mere, medmindre du benytter Digital Post til Teknik og Miljø, som er en digital og sikker postkasse. Husk at have din NemID klar.