Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Handicappris

Handicaprådet i Guldborgsund Kommune uddeler hvert år i december årets handicappris

På FN’s internationale handicapdag d. 3. december uddeler Handicaprådet i Guldborgsund Kommune årets handicappris. Prisen går hvert år til en person eller organisation i Guldborgsund Kommune, som i årets løb har gjort en særlig indsats for borgere med handicap.

 

Modtager af handicappris 2013

I 2013 var det formanden for Hjerneskadeforeningen Arne Høegh, der modtog årets handicappris. Arne Høegh fik prisen for sin mangeårige indsats for folk med erhvervet hjerneskade og deres familier. Udover at yde råd og vejledning og fungere som bisidder går Arne Høegh også foran med nye tiltag til gavn for de hjerneskaderamte – senest et café projekt for unge med erhvervet hjerneskade

Modtager af Handicappris 2014

I 2014 var det Toldcafeen i Gedser, der fik handicapprisen, fordi Caféen er ikke ”bare” er en almindelig Café, men også et hyggeligt samlingssted for lokalbefolkningen og en aktiv arbejdsplads, hvor fællesskab og anerkendelse vægtes højt. Toldcaféen er en social virksomhed, som tilbyder beskyttet beskæftigelse og uddannelse i et overskueligt, skærmende miljø. Der er ansat ordinære medarbejdere, som sammen med de frivillige engagerede, brænder for at guide den enkelte videre i livet.

Modtager af Handicappris 2015

I 2015 blev prisen givet til Hans Jørgen Wiberg på grund af Be My Eyes app’en. Be My Eyes vil Ikke bare være til gavn for de blinde, men skaber også glæde for de frivillige, der får mulighed for at hjælpe et andet menneske helt uforpligtende på et par minutter.

Modtager af Handicappris 2016

I 2016 blev prisen givet til Ilse Christensen fra Sakskøbing Handicap Svømmeklub på grund af hendes store utrættelige arbejde, med at få svømmeklubben til at fungere. Der er ikke de bedste adgangsforhold for alle i Sakskøbing svømmehal, der er lidt trapper, og omklædning er heller ikke nemt, hvis man f.eks. er kørestolsbruger. Ilse har påpeget de kritisable forhold, men der er ikke penge til at gøre det store. Derfor sørger Ilse for, at der bliver sendt en række ansøgninger ud til fonde m.v. med håb om, at der kan blive penge til en trappelift. Det er bl.a. sådanne ting, der gør Ilse til en ildsjæl.

Modtager af Handicappris 2017

Prisen blev givet til Lotte Jensen fra Handicapforeningen for Nykøbing F. og omegn. Lotte er en ildsjæl der gør et fantastisk arbejde for handicapidrætten, både for breddeidrætten såvel som for eliteidrætten. Lotte er et beskedent menneske der ikke kan lide at være i centrum, alligevel er hun engageret i handicapidræt både lokalt, regionalt og på landsplan. Lotte har i mange år stået for boccia i Handicapidrætsforeningen for Nykøbing F og omegn.

Modtager af Handicappris 2018

I 2018 blev prisen givet til NFH lykkeliga starz, som er et håndboldhold for børn med særlige behov i alderen 5-16 år. 
Lykkeligaen er en landsdækkende håndboldliga der skabes via lokale foreninger, der vil være med til at give børn med særlige behov en mulighed for at være en del af en forening, og give børnene mulighed for at “gå til noget” som alle andre børn på deres alder.
Onsdag efter onsdag møder der glade børn og forældre op i Power Arena til ugens højdepunkt! Holdet drives af en håndfuld fantastisk frivillige, der giver de fremmødte børn fuld gas på selvtilliden, og som er med til at løfte i den mest fantastiske positive ånd. Hver onsdag udvikler en masse børn sig i power arena, fra at være børn med særlige behov, til at være håndbold superstjerner- Som går hjem med øget selvtillid hver gang!
“Udviklingshandicappede børn skal ikke gemmes væk og skjules bag politisk korrekthed. De her unger er fantastiske og vi er ikke bange for at vise det. Positiv synlighed vil skabe bedre integration i samfundet.” Det lykkeliga motto må man sige at vores lokale lykkeliga hold i NFH til fulde lever op til!

 

Du kan finde Guldborgsund Kommunes handicappolitik i linket herunder.

 

Senest opdateret:  03. December 2018

Kontakt

Charlotte Christiansen
Administrativ medarbejder
Center for Socialområdet
Kvalitetssikring
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

Telefon 54 73 22 27

Mail: cchri@guldborgsund.dk