Genveje

Guldborgsund Kommune

Børneattesterklæring

Hvad er en børneattesterklæring?

 

Et af de hyppigste spørgsmål vi får stillet er "hvad er forskellen på en børneattest og en børneattesterklæring? - Og hvilken skal vi sende ind til jer?". Vi håber, at nedenstående forklaring giver god mening.

Alle foreninger, der modtager tilskud eller låner lokaler, skal hvert år indsende en erklæring til kommunen om, at de indhenter børneattester hos politiet. Det er altså ikke selve børneattesterne, der skal sendes til kommunen, men en erklæring om, at de overholder lovgivningen på området.

Alle foreninger, der modtager tilskud eller låner lokaler, har pligt til at blive oprettet i Guldborgsund Kommunes Foreningsportal. Her skal foreninger årligt godkende børneattesterklæringen samt indberettet eventuelle medlemstal og kontingent.

Hvad er en børneattest?

Børneattesten er en straffeattest, der udelukkende indeholder oplysninger om overtrædelse af straffelovens regler om seksuelle krænkelser af børn under 15 år.

Hvad er forskellen?

Et af de hyppigste spørgsmål vi får stillet er ”Hvad er forskellen på en børneattest og en børneattesterklæring? – Og hvilken skal vi sende ind til jer?”. Vi håber at nedenstående giver en god forklaring, ellers er du altid velkommen til at ringe.

Hvem skal indhente en børneattest?

Alle folkeoplysende foreninger, der modtager tilskud eller får anvist lokaler af kommunen, har pligt til at indhente børneattester på de personer, der har med børn under 15 år at gøre. Det spiller ingen rolle, om vedkommende får løn, eller om arbejdet foregår på frivillig basis.

Børneattesten indhentes hos politiet.

#SB#

Når foreningen har godkendt børneattesterklæringen er denne berettiget til at søge tilskud og låne lokaler.

Senest opdateret:  09. November 2016

Kontakt

Team Fritid
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 15 00

TELEFONTIDER

Mandag - onsdag kl. 9-15
Torsdag kl. 9-17 
Fredag kl. 9-12

EAN NR.:

579 800 715 0884

Send os en mail