Genveje

Guldborgsund Kommune

GITA - Guldborgsund Internationale Talent Akademi

GITA er et gratis talenttilbud for dig som drømmer om en karriere inden for musikken

GITA er for talentfulde unge i alderen 15-25 år. Alle instrumenter kan søge om optagelse.

På GITA vil vi sikre din udvikling, så du efter en årrække er dygtig nok til at blive optaget på et konservatorium. Det kan være på et konservatorium i Danmark eller i udlandet. GITA tager som udgangspunkt 3 år, men under hensyntagen til din skolegang kan dette forlænges.

Helt naturligt har musik som fag en international vinkel på sig. Ikke mindst for de, som har de store helt drømme om et internationalt gennembrud. Derfor har vi udviklet GITA i samarbejde med Welt Musikschule Carl Orff i Rostock. Det er på den måde lykkedes os at udvikle et undervisningsforløb, som aldrig før er set i Danmark.

Samarbejdet med Tyskland betyder, at du allerede fra starten vil komme til at få en masse spændende oplevelser. Det kan være, at du på musikskolen vil komme til at spille sammen med elever fra Tyskland, eller at du vil møde en tysk gæstelærer. Af og til vil det være GITA eleverne fra Danmark som tager turen til Rostock for at udvikle sig yderligere. Dette vil oftest ske på en række udvalgte weekender.

Hvorfor er GITA et specielt tilbud?

GITA er enestående, fordi indholdet i alt det du kommer til at lære aldrig har været samlet i ét enkelt undervisningstilbud. Vi vil nemlig også beskæftige os med andre meget vigtige emner, som kommer til at være en del af dit liv med musikken.

Her kan blandt andet nævnes fag som filosofi, hvor vi skal arbejde med, hvordan man forholder sig til sig selv og sin musik og sin omverden.

Vi skal også arbejde med det sunde liv som musiker, hvor både motion og kost kommer til at spille en stor rolle for, hvordan man fungerer, og vi skal arbejde med hvordan man som musiker arbejder med kontrakter, selvangivelse og pressemateriale i relation til ens eget musikervirke. Periodevis vil du desuden blive undervist i performance og dans, billedkunst, skrive/komponist værksteder, sprog, sang, musikproduktion, videoer, digitale medier (Youtube etc). Musik og IT, samt grundlæggende kendskab til anvendelsen af P.A. anlæg og mikrofoner.

Hver enkelt elev vil få sit helt eget personlige forløb. Alle elever er ikke ens, og skal således heller ikke have de samme fag, eller den samme mængde.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Senest opdateret:  07. Januar 2019

Kontakt

Faglig koordinator Michael Axen
Mail mia@guldborgsund.dk

Guldborgsund Musikskole
Skolegade 3C
4800 Nykøbing Falster

Telefon 25 18 01 77
Mandag til torsdag kl. 9-12