Genveje

Guldborgsund Kommune

Virkethus

Virkethus - Det grønne forsamlingshus

Foto af Virket-huste fra bagsiden

Skovløberhuset Virkethus, er placeret i udkanten af Hannenovskoven midt på Falster. Adresse: Virketvej 39, 4863 Eskilstrup. Huset er indrettet med køkken og et opholdsrum.

Virkethus fungerer som kommunens grønne forsamlingshus – og er dermed et godt udgangspunkt for mange typer af aktiviteter på midt Falster.

Hvem kan låne?
Hus og turudstyr kan lånes af foreninger, selvorganiserede grupper, institutioner og skoler i Guldborgsund Kommune. Lånet er uden beregning.

 

Huset indeholder!
Opholdsrummet er godkendt til 50 personer, men bliver i mere end 40, skal i sidde meget tæt.

I køkkenet/kosteskabet over for køkkenet/udhuset, findes normalt køleskab, komfur, opvaskemaskine, rengøringsmiddel til gulvvask, støvsuger, brænde og optændingsblokke til brændeovnen, havemøbler. Desuden stole, borde og service til ca. 40 personer. Huset er opvarmet til ca. 14 grader – beregn derfor tid til at fyre op i brændeovnen.
Du skal som udgangspunkt selv medbringe alt! F.eks. sæbe, opvasketaps, viskestykker, håndklæder, gulvklud, lighter, salt, sukker, kaffe, te osv. 

Ud over selve huset, er der i udhuset udstyr til forskellige lege- og naturaktiviteter. Husk at hus og udstyr skal bookes hver for sig – forskellige nøgler!


Hvad man ikke må – det der ikke er!
Der må ikke overnattes i Virkethus eller på grunden omkring huset (se nederst om teltplads) og der må ikke afholdes fester eller andre aktiviteter af privat karakter.
Der er ikke Wi-Fi i huset – brug din mobil som hot-spot.
Vi kan ikke love at alting virker/er der – Mangler I noget, er der noget I syntes skulle være i huset eller går noget itu, så skriv det til naturvejlederen på joma@guldborgsund.dk

Der er hverken visevært eller rengøringspersonale - Du skal selv rydde op og rengøre huset efter brug!

Eksekutionsudstyret!
Hvis du vil låne udstyr til lege- eller naturaktiviteter, skal det bookes særskilt. Udstyret er placeret i udhuset huset, hvor der også er brænde. Udstyret er inddelt i følgende kategorier.

Div. måle og lege
Håndbøger (kan ikke reserveres)
Indsamling skov
Indsamling vand
Jordundersøgelse
Lupper
Mad/bål
Snitte/save
Tur

Regler for Udstyrsbanken 

Hvordan låner man?
Forespørgsel om lån sker via vores bookingsside. Har du spørgsmål om bookning af Virkethus eller udstyret i udstyrsbanken, bedes du henvende dig via mail til booking1@guldborgsund.dk eller telefon 54 73 15 00.

Nøgle afhentes efter aftale på Rådhuset Parkvej 37, 4800 Nykøbing F, i rådhusets normale åbningstid. Nøglen skal afleveres samme sted efter brug.

Lånet af huset omfatter ikke området omkring huset – der vil således forsat være almindelig offentlig adgang til området omkring huset – skoven, p-pladsen, madpakkehuset, ”haven”, toilettet, familiesundhedspladsen mv.

 

Familiesundhedsplads
I tilknytning til Virkethus er der indrettet en familiesundhedsplads – en offentlig plads med motionsredskaber, instruktioner om brug, borde/bænke og bålpladser. Familiesundhedspladsen er indrettet, så der er aktiviteter for alle aldre og alle aktivitetsniveauer.

 

 Foto af lejeredaksb lavet i bjælker og reb
 Foto af bålplads


Se videoen om Virkethus og projektet "Gå i gang".

Offentlig adgang
Der er almindelig offentlig adgang til området omkring huset - grunden, p-pladsen, toilettet, madpakkerummet og sundhedspladsen på modsatte side af vejen. Vis hensyn over for andre brugere og hjælp til med at holde området pænt og rent.

Hannenovskoven er ejet af Naturstyrelsen, hvilket betyder ekstra gode muligheder for offentlig brug, aktiviteter, færdsel udenfor stier m.m. 

Ønsker du at booke teltpladsen bag familiesundhedspladsen eller skoven til aktiviteter som for eksempel orienteringsløb, motionsture, rideture eller hundetræning eller kan det gøres via Booking Naturstyrelsen.

Senest opdateret:  04. Juni 2019

Kontakt

Forespørgsel om lån sker via vores bookingsside.

Spørgsmål til booking af Virkethus eller udstyret i Udstyrsbanken, rettes til booking1@guldborgsund.dk eller telefon 54 73 15 00.

Spørgsmål om brug af familiesundhedspladsen, rettes til sundhedskonsulent Martin Løf Krøyer mlc@guldborgsund.dk  eller telefon 54 73 22 08.

Klik her for at se vores åbningstider og telefontider.. 

Send ikke følsomme personoplysninger, personnumre med mere, medmindre du benytter Digital Post til Teknik & Miljø, som er en digital og sikker postkasse. Husk at have din NemID klar.

Guldborgsund Kommune
Parkvej 37,
4800 Nykøbing F.
CVR: 2918 8599
Tlf: 54 73 10 00 kommunen@guldborgsund.dk