Genveje

Guldborgsund Kommune

Olietanke og rørføringer

Tjek din olietank, så du undgår olieforening på din grund
Lækage fra rørføringen til olietanke er skyld i flere olieforeningerne om året. Vi beder dig derfor tjekke om alt er i orden hos dig.
Rundt omkring i Danmark opdages flere olieforureninger, hvor forureningen skyldes lækage fra rørføringen til tanken.

I forbindelse med en tilsynskampagne i første halvdel af 2014, blev det konstateret at hver 4. nyere tank med nedgravede rør er etableret med ulovlig rørføring.

De mange ulovlige rør skyldes til dels uautoriseret arbejde, men primært uvidenhed, fordi mange VVS-ere ikke var opmærksomme på de nye regler, da de trådte i kraft den 1. december 2000.

Det har siden den 1. december 2000 været et lovkrav, at nedgravede kobberrør og kobberrør indstøbt i murværk skal være plastbelagte fra fabrik ved nyetablering samt udskiftning af tank eller rørsystemer.

Hvis ikke kobberrørene er plastbelagte, kan de tære i fugtig jord. Det kan medføre en udsivning af olie, der kan stå på i lang tid, inden utætheden opdages.

Normalt er du dækket af en kollektiv forsikring, hvis der opstår en forurening. Men forsikringen dækker ikke, hvis rørføringen ikke opfylder gældende krav. Oprensning af en olieforurening kan i værste fald koste flere millioner kroner.

Tjek etableringen af din tank
Vi vil med denne information opfordre dig til at sikre, at din tank er etableret med lovlige typegodkendte rør, hvis du har skiftet tank efter den 1. december 2000.

Hvis du er i tvivl om rørene til olietanken lever op til de nye krav, bør du tage kontrakt til din VVS-mand eller oliefyrstekniker og få det undersøgt.

Eventuel udskiftning af rør skal foretages af en sagkyndig, som har en erhvervs- og produktansvarsforsikring, der dækker den pågældende type arbejde.

Kravene til typegodkendte rør fremgår af bilag 2 til Olietankbekendtgørelsen.  

www.ois.dk kan du selv se hvor mange olietanke, der er registreret på din ejendom. 

Hvis du allerede har sikret dig, at rørføringen til tanken lever op til de nye krav, skal du ikke foretage dig mere.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Se vores kontaktoplysninger i menuen til højre. 


Senest opdateret:  09. Marts 2020

Kontakt

Center for Teknik & Miljø
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 10 00

Lena Berring
Telefon 54 73 19 75

Lynge Christiansen
Telefon 54 73 20 03

Dorte Ploug
Telefon 54 73 19 76

Mail olietanke@guldborgsund.dk

Klik her for at se vores åbningstider og telefontider

Send ikke følsomme personoplysninger, personnumre med mere, medmindre du benytter Digital Post til Teknik & Miljø, som er en digital og sikker postkasse. Husk at have din NemID klar.