Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Når mad og mennesker mødes

Efter smilet er mad måske den korteste vej imellem to mennesker. Spisevenner er derfor omdrejningspunktet i et nyt projekt, der skal modvirke ensomhed blandt ældre på Lolland-Falster.

For enlige ensomme ældre kan det være svært at finde nye venner og fællesskaber.

Nu får de en hjælpende hånd i form af projektet: ”SeniorNET – når mad & mennesker mødes”, der går ud på at give enlige ældre borgere, som modtager hjemmehjælp på Lolland og Falster, et bedre netværk.

Udgangspunktet er fælles middage og aktiviteter med fokus på ”det gode måltid”.

Projektet består af tre indsatsområder:

Hjemmekokken

Et team på to frivillige fra Dansk Folkehjælp besøger en ældre borger, som har svært ved selv at komme uden for hjemmet.

Sammen tilbereder og spiser de et varmt middagsmåltid i alt seks gange. Med til middagene er også en anden inviteret ældre, som bor i nærheden. Formålet er at give de to mulighed for at skabe en relation, som måske giver dem lyst til efterfølgende at fortsætte med at have kontakt og mødes.

Gæstebud

Deltagerne i denne del af projektet er de ældre, som har lyst til at være middagsgæster og på den måde få nye bekendte i området.

Hjemmeplejen motiverer og støtter undervejs.

SeniorNET

Sideløbende med fælles middage hjemme hos de ældre selv bliver der dannet 5 netværk på hver 20 enlige ældre. Sammen deltager de i et 12 måneders forløb med madlavningsaktiviteter og undervisning på bl.a. Sakskøbing Madskole og aktivitetscentrene.

Formålet er, udover at danne netværk blandt de ældre, at lære dem om principperne for ”det gode måltid” og om, hvordan fælles måltider kan medvirke til at skabe og opretholde relationer til naboerne.

Forløbet bliver gennemført i et samarbejde mellem Dansk Folkehjælps frivillige, Hjemmeplejen i Lolland og Guldborsund Kommuner, Fælleskøkkenet, Sakskøbing Madskole og CELF.

Hvis mad & mennesker lyder som noget for dig, eller du gerne vil høre mere, så kontakt Dansk Folkehjælp på telefon 70 220 230 eller post@folkehjaelp.dk eller læs mere på Dansk Folkehjælps hjemmeside - klik her.
Senest opdateret:  01. September 2017

Kontakt

Johanne Braun
Frivilligkoordinator
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

Telefon 25 18 11 24

Mail: jbrau@guldborgsund.dk