Genveje

Guldborgsund Kommune

PA-elever

"Pædagogisk Assistent-Uddannelse" bliver ofte forkortet til PAU. Og eleverne på uddannelsen kaldes ofte for PAU- eller PA-elever.
Er du PA-elev med ansættelse ved Guldborgsund Kommune, kan du finde nyttige informationer i menuen til venstre.

Som pædagogisk assistent-elev i Guldborgsund Kommune er du gennem din elevtid, uanset om du er i en skoleperiode eller i praktik, ansat i kommunen. Det medfører, at du modtager elevløn gennem hele uddannelsen.

Du skal ikke selv søge praktikplads. Guldborgsund Kommune stiller det nødvendige antal praktikpladser til rådighed. Praktikpladsen til den enkelte elev fordeles på skolen.

Pædagogisk Assistent Uddannelse er en ungdomsuddannelse og giver adgang til at søge ind på pædagoguddannelsen, der er en videregående uddannelse.

Uddannelseslængden

Uddannelsen er et fuldtidsstudium, som tager 2 år og 1½ måned. Der er 47 ugers undervisning og 52 ugers praktik fordelt på flere praktikperioder.

Hvilke adgangskrav er der til uddannelsen, hvis man er under 25 år?

For at blive optaget på uddannelsen, skal du have det nye grundforløb fra en SOSU-skole. På grundforløbet er du ikke ansat i Guldborgsund Kommune, men kan søge SU.

Hvad er Pædagogisk Assistentuddannelse som EUV?

Ansøgere som er over 25 år gamle, kan ansøge om optagelse på den uddannelsen til pædagogisk assistent som EUV-elev.
Du vil herefter blive indkaldt til en individuel kompetencevurdering og på baggrund af tidligere uddannelse og erhvervserfaring, vil du få lagt en personlig uddannelsesplan.

Kan du dokumentere mindst 2 års pædagogisk erhvervserfaring ved minimum 24 timers ansættelse ugentligt indenfor de seneste 4 år, og har du bestået et 9. klasse niveau i dansk, vil du som EUV-elev få merit for den ordinære uddannelses praktikperioder. Det betyder, at uddannelsen kan gennemfører på max. 42 uger.

Har du spørgsmål til SOSU Nykøbing’s uddannelser, kan du kontakte SOSU skolen på telefon 54 85 38 00 - eller læse mere på www.sosunyk.dk.  

Senest opdateret:  03. Marts 2017

Kontakt

Birthe Kristensen
Konsulent
Center for Socialområdet
Kvalitetssikring
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

Telefon 54 73 22 09
Mobil 25 18 19 96

Mail: bikr@guldborgsund.dk