Genveje

Guldborgsund Kommune

Borgerservice og biblioteker

Borgerservice genåbner tirsdag den 9. juni 2020

For at blive betjent skal du bestille tid, før du møder op.

Hidtil har Borgerservice kørt med nødberedskab, hvor kun de allermest presserende henvendelser er blevet håndteret. Men nu åbnes Borgerservice for alle som led i regeringens gradvise genåbning af Danmark.

Ligesom alle andre skal vi holde afstand, så der vil ikke være plads til ret mange ad gangen inde i Borgerservice. For at undgå, at folk kommer til at stå i kø og vente udenfor i al slags vejr, indfører vi krav om tidsbestilling ved alle ærinder i Borgerservice. Man kan altså ikke længere bare komme ind fra gaden og blive betjent, når vi genåbner onsdag.

Vi har åbent som vi plejer, både i Nykøbing og i de decentrale borgerservicecentre. Dog vil Nørre Alslev videobaserede Borgerservice ikke have åbent, da denne ikke er bemandet og vi derfor ikke kan sikre den nødvendig hygiejne efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Sådan bestiller du tid

Uanset hvilket ærinde du har i Borgerservice, skal du bestille tid. Du skal uanset ærinde - bestille tid telefonisk på 54 73 10 00 i kommunens telefontid mandag-onsdag kl. 9.00-15.00, torsdag kl. 9.00-17.00 og fredag kl. 8.00-13.00. Der åbnes for tidsbestilling tirsdag den 9. juni, kl. 9.00.

”Vi betjener telefonerne så hurtigt vi kan, men specielt her i starten kan der være risiko for ventetid, når man ringer for at få en tid. Jeg vil derfor anbefale, at man overvejer at udsætte knap så nødvendige ærinder nogle dage,” siger Charlotte Møller.

 

Biblioteker

Alle Guldborgsund-bibliotekernes seks biblioteker åbnede op for udlån og aflevering mandag den 18. maj.

Ud fra regeringens retningslinjer vil det dog fortsat udelukkende være muligt at aflevere og låne materialer. Det betyder, at lånerne fortsat må væbne sig med tålmodighed, da det endnu ikke er muligt fx at sætte sig og læse avisen eller bruge pc’erne. Servicen åbent bibliotek er ligeledes forsat lukket og brugerne kan derfor endnu ikke selv lukke sig ind på biblioteket. For at sprede biblioteksbesøgene så meget ud som muligt, er bibliotekerne åbne i hele den normale betjeningstid og vi henstiller til, at du holder afstand.

Skal du i kontakt med biblioteket, kan du kontakte dem via Callcenteret på 54 73 10 00 i tidsrummet mandag til torsdag kl. 10-15 og fredag kl. 10-12. 

Alle arrangementer, klubber og andre aktiviteter på bibliotekerne er fortsat aflyst – foreløbig frem til sommerferien.

Guldborgsund-bibliotekerne er fortsat meget aktive på hjemmesiden og de sociale medier, så hold dig gerne orienteret her.

 


 

Advokatvagten tilbyder nu telefonisk rådgivning

Grundet Corona har det indtil nu ikke været muligt at booke en tid til personlig samtale med advokatvagten i Nykøbing Falster, men nu er det igen muligt at få en snak – det foregår bare over telefonen, hvor advokaten ringer dig op.

Hvis du ønsker at booke en tid, skal du som altid ringe ind til Borgerservice på tlf. 54731000.

Samtale med advokaten foregår som altid om tirsdagen i tidrummet 16.30 til 18.00.

Det er ikke muligt at booke tider i juli måned.

 

Senest opdateret:  24. Juni 2020

Læs mere på
www.coronasmitte.dk 

Latest update on the Corona virus/Covid-19
Choose your language at
coronadenmark.dk