Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Oplægsholder Lene Tanggaard

Oplæg: Læringsglemsel

“Mit enkle forslag er, at vi glemmer læring som begreb for at kunne koncentrere os om det, som giver mening at lære, der hvor vi er”.  Lene Tanggaard.

Lene Tanggaards oplæg er et forsvar for, at skolen og uddannelsesområdet aktivt skal skabe plads til den læring, der finder sted, når vi glemmer, at vi er i gang med at lære. Lene Tanggaard ønsker mere spontanitet, kreativitet og vovemod i uddannelsessektoren, og en forudsætning for det er en større respekt for og tillid til lærerens dømmekraft og faglighed. 'Læringsglemsel' er et begreb, der forskyder fokus fra læringsteori, målstyring, simple resultatmål og regneark til mere overordnede formål, kvalitet og værdier. Vi skal lære noget om noget, og indholdet skal være meningsfyldt i forhold til der, hvor vi er, og det, vi vil med hinanden.

Læringsglemsel er ifølge Lene Tanggaard også en højaktuel uddannelsespolitisk nødvendighed, fordi vi har en tendens til altid at gøre det samme og fordi, vi har fjernet os for langt fra kernen i det at lære.

Om Lene Tanggaard:
Lene Tanggaard er professor og viceinstitutleder for Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet, hvor hun forsker i kreativitet og læring. Hun har udgivet en lang række bøger og artikler om emnet og holder foredrag både nationalt og internationalt.

Senest opdateret:  03. Juli 2019