Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Oplægsholder Leonora Christina Skov

Oplæg: Identitet og erindring.

I 2018 udgav Leonora Christina erindringsromanen Den, der lever stille. Om bogen siger hun selv: ”Jeg har det svært med autofiktion og har alverdens forbehold over for mit eget projekt, men da min mor døde, var det den eneste historie, jeg virkelig brændte for at skrive”.

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far. I foredraget fortæller Leonora om den voldsomme skriveproces, der finder sted, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

Om Leonora Christina Skov:
Leonora Christina Skov er forfatter og var i mange år litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun er mag.art. i litteraturvidenskab, deltager jævnligt i Mads og Monopolet og i samfundsdebatten generelt. For Den, der lever stille modtog hun De Gyldne Laurbær, Martha Prisen og Spoken Word Prisen. Romanen er solgt i over 120.000 eksemplarer.

Senest opdateret:  01. Juli 2019