Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

De vilde heste var et tilløbsstykke

Omkring 4-500 mennesker lagde søndag vejen forbi Bøtøskoven. Guldborgsund Kommune havde arrangeret guidede rundvisninger i forbindelse med at skoven havde fået nye beboere.

Tirsdag den 7. november ankom de 8 vilde heste af racen Konik til Bøtøskoven. Hestene blev afleveret i al hemmelighed, fordi man var nervøs for dyrenes trivsel. De havde været otte timer undervejs i en dyretransport fra et naturreservat i det nordlige Tyskland. Stor var glæden, da familiegruppen kom helskindet ud af transporten, og alle dyr - en hingst, fem hopper og to store hingsteføl - havde det godt.

 

Guldborgsund Kommune havde derfor arrangeret rundvisning søndag, så alle ville have mulighed for at høre om naturgenopretningsprojektet og forhåbentligt se de vilde heste. Hestene skal sammen med skotsk højlandskvæg udføre naturpleje i Bøtøskoven.

 - Det er meget overvældende at se, hvor stor interesse der er for projektet og de vilde heste, udtaler leder af Natur i Guldborgsund Kommune Frederik Cordes. - Til første rundvisning var der næsten 300 mennesker. Vi var heldige, at hestene var til at finde i området, og alle deltagerne på turene fik set hestene græsse på god afstand. Hestene bevæger sig rundt i hele området, så derfor er der ingen heste-garanti, når man besøger skoven, slutter Frederik Cordes.

Hestene i Bøtøskoven er vilde heste. Det betyder, at man skal holde afstand, ikke gå imellem dem, og gå væk fra dem, hvis de kommer for tæt på. De må ikke fodres.

Om projektet
Naturgenopretningsprojektet Bøtøskoven er et samarbejde mellem Den Danske Naturfond og Guldborgsund Kommune. Fonden købte den nordlige del af Bøtøskoven 153 ha i marts 2017 og kommunen står for driften og tilsynet med området. I forbindelse med omdannelsen til en lysåben græsningsskov er de tætte nåletræsbeplantningerne blevet skovet. Der er blevet opsat 7,5 km hegn, som omkranser næsten hele skoven. I området er der tillige udsat en gruppe Skotsk Højlandskvæg, som nu har fået selskab af de vilde heste.

Fotos af hestene kan hentes til fri afbenyttelse her.

For yderligere information kontakt
Leder af Natur og Plan Frederik Cordes, mail fc@guldborgsund.dk, telefon 54 73 20 07.
Projektleder Anita Pedersen, mail aped@guldborgsund.dk, telefon 54 73 19 80.

Senest opdateret:  22. Januar 2018

Bøtøskoven
Projekt Bøtø Plantage
Få mere at vide om Bøtøskoven
Kontakt

Center for Teknik & Miljø 
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 10 00
Mail teknik@guldborgsund.dk

Send ikke personfølsomme oplysninger, personnumre med mere, medmindre du benytter Digital Post til Teknik og Miljø, som er en digital og sikker postkasse. Husk at have din NemID klar.