Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Vilde heste slippes løs på Falster

I Bøtøskoven på det sydlige Falster er der udsat en flok vilde heste. Det er formentlig første gang nogensinde, at Østdanmark kan byde velkommen til vilde heste, der minder om den oprindelige, europæiske vildhest, Tarpanen.

De vilde heste, der nu er sluppet løs i Bøtøskoven, er en familie på otte og består af en hingst, fem hopper og to føl. Hestene kommer fra et naturreservat i det nordlige Tyskland. De er af racen Konik, som er fremavlet, så racen i dag ligner den oprindelige, europæiske vildhest, Tarpanen. Tarpanen uddøde omkring år 1900.

Store forventninger
”Vi har store forventninger til, at grupper af vilde heste og køer kan hjælpe os med til at sikre et varieret og spændende skovlandskab i Bøtø. Det skal bl.a. være til stor gavn for nogle af de sjældne sommerfugle, der findes i området,” siger formand for Den Danske Naturfond, Lauritz B. Holm-Nielsen.

Den Danske Naturfond købte Bøtøskoven i marts 2017. Siden overtagelsen er den blevet omdannet, så den tidligere intensivt drevne produktionsskov er blevet en mere lysåben græsningsskov. Ved at skabe mere lys, luft og vand vil man tilgodese mange sjældne arter, der findes i området. Det gælder bl.a. Sort Ildfugl og Spejlbredpande, som er meget sjældne sommerfugle.

”Bøtøskoven giver allerede nu gode muligheder for nye og anderledes naturoplevelser. Vi er meget begejstret over denne bevågenhed, som dette naturgenopretningsprojekt allerede nu har haft for kommunen”, siger borgmester John Brædder, Guldborgsund Kommune.

Guidet rundvisning søndag
Der er guidet rundvisning i Bøtøskoven søndag den 12. november kl. 11.00 og kl. 13.00. Her vil kommunens medarbejdere stå til rådighed og svare på spørgsmål. Mødested ved Kviehusplads ca. 700 meter nede ad skovvejen fra hovedindgangen.Pressekontakt:
Den Danske Naturfond
Formand Lauritz B. Holm-Nielsen, tlf. 23 38 21 26
Direktør Flemming Nielsen, mail fn@ddnf.dk, tlf. 24 66 13 62

Guldborgsund Kommune
Leder af Natur Frederik Cordes, mail fc@guldborgsund.dk, tlf. 25 18 08 43
Projektleder Anita Pedersen, mail aped@guldborgsund.dk, tlf. 25 18 23 25

Pressemateriale, foto og video.

Senest opdateret:  22. Januar 2018

Bøtøskoven
Projekt Bøtø Plantage
Få mere at vide om Bøtøskoven
Kontakt

Center for Teknik & Miljø 
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 10 00
Mail teknik@guldborgsund.dk

Send ikke personfølsomme oplysninger, personnumre med mere, medmindre du benytter Digital Post til Teknik og Miljø, som er en digital og sikker postkasse. Husk at have din NemID klar.