Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

gedser.nu

Gedser Odde er Danmarks og dermed også Skandinaviens sydligste punkt med havet som nabo mod øst, syd og vest og danner sammen med Gedser by Guldborgsund Kommunes sydspids.

Vi har prioriteret Gedser som et udviklingsområde, og der er iværksat en perlerække af initiativer, som alle skal bidrage til at skabe en langsigtet og bæredygtig vækst i Gedser. Der er lagt op til et samarbejde på tværs af traditionelle brancher og sektorer med såvel offentlige som private deltagere.

Med Europas åbning mod øst og Berlins genkomst som hovedstad i Tyskland, ligger Gedser atter midt på vejen mellem hovedstæderne - København og Berlin. Det giver grobund for en fornyet optimisme i området og forbedrede muligheder for dynamiske igansættere.

Tiltag for fælles indsats i Gedser og Gedser Odde:
  • Områdefornyelse: 13,1 mio. kr., inkl. udviklingstiltag på Gedser Odde
  • Bygningsfornyelse: 2,6 mio. kr. til udpegede bygninger
  • Udarbejdelse af en helhedsplan for Gedser: 1,2 mio. kr.
  • Deltagelse i EU-Interreg-projekt "Interface" - et samarbejdsprojekt i den sydlige Østersø: 3 mio. kr. alene til Gedser/Guldborgsund Kommune.
  • Projekt Erhvervs- og turismeudvikling i Gedser - til udvikling af erhvervs- og turismetiltag i Gedser: 990.000 fra LAG Guldborgsund

Gedserindsatsens mødested i Gedser:

Træfpunkt Gedserindsatsen 
Skovgårdsstien 2
DK 4874 Gedser

Senest opdateret:  03. April 2017