Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Ny borger-til-borger portal i Guldborgsund

Find din nye gå-makker eller start en madklub på boblberg.dk

Leder du efter nogle at gå tur med, deltagere til en læseklub eller nye venskaber? Guldborgsund Kommune gør det endnu nemmere for dig at dele din interesse med andre.

Fredag d. 1. september ser en ny borgerportal dagens lys i Guldborgsund. Kommunen er blevet en del af boblberg.dk, hvor man ganske gratis kan finde nogle at dele sin fritidsinteresse med, ligesom man kan finde nye fællesskaber.

På boblberg.dk opretter man opslag i form af bobler, som inviterer til aktiviteter, interesser eller oplevelser i fællesskab med andre. Man kan også søge i andres bobler for at se, om der er noget, som er interessant at deltage i eller blive en del af. Det kan være alt lige fra socialt samvær, til gå- eller løbeture, kulturelle udflugter eller noget helt fjerde.

Formålet med boblberg.dk er at forbinde borgerne på en ny måde og styrke de selvorganiserede fællesskaber. Desuden vil kommunen gerne støtte op om borgernes mentale og fysiske sundhed.

”Der er mange forskellige tilbud og aktiviteter i Guldborgsund, men vi ved, hvor motiverende det er at have nogle at følges med. Vi håber, at boblberg.dk bidrager til, at endnu flere borgere bliver aktive i deres fritid og bruger deres lokalsamfund på nye måder og i fællesskab med andre,” siger Alma Larsen, der er direktør for Social, Kultur og Branding i Guldborgsund Kommune.

”Portalen kan også være en vej ind i lokalsamfundet for kommunens mange tilflyttere, og det kan være med til at gøre det nemmere for alle at få et netværk og blive en del af et fællesskab” siger hun.

Det tager kun ganske få minutter at oprette en profil på boblberg.dk, og så har man straks adgang til at oprette egne bobler eller se, hvad andre søger efter. Man kan oprette en anonym profil, hvis man har behov for det, og der er nem og hurtig hjælp for dem, som ikke har så stor erfaring med at begå sig på internettet. Der er ingen forstyrrende reklamer, og boblberg.dk må ikke sælge data eller billeder videre, som andre sociale medier gør. Desuden gennemser boblberg.dk alt indhold, så man undgår mobning, chikane eller anden form for stødende adfærd.

Fakta om boblberg.dk

  • Boblberg.dk benyttes i dag af 18 kommuner
  • Der er mere end 28.000 i aldersgruppen 13 til 92 år, som har oprettet en profil
  • Boblberg.dk er for alle, og det er gratis
  • Det er tilgængeligt på alle enheder med internetforbindelse
  • Boblberg.dk er udviklet i samarbejde med kommuner, borgere og foreninger og organisationer, som har berøring med kultur, fritid, sundhed og frivilligt arbejde
  • Betingelser og retningslinjer på boblberg.dk er udviklet af jurister for at sikre, at gældende lovgivning overholdes

For yderligere information kontakt venligst:
Alma Larsen, direktør for Social, Kultur og Branding i Guldborgsund Kommune, telefon: 25 18 12 12, mail: alma@guldborgsund.dk
Rasmus Stæhr, Boblberg.dk, telefon: 20 20 20 78, mail: rs@boblberg.dk

 

Senest opdateret:  01. September 2017