Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Julegaver til dansk-tyske projekter

kultKIT-projektpartnerne er allerede i strålende julehumør og til årets sidste møde i Nykøbing F. den 14. december godkendte de 5 nye dansk-tyske mikroprojekter om fodbold, kunst og sang.

Med de bevilligede projekter er kultKIT-familien vokset til 34 mikroprojekter inden for kultur, idræt, fritid og uddannelse og antallet af deltagere i kultKIT-projekter runder et pænt 2.000-tal. Der er stadig midler i puljen og næste ansøgningsfrist er den 28. februar 2018 – og hvis du vil erfare mere om støttemuligheder, så indbyder vi til et informationsmøde i Vordingborg den 11. januar.

Blandt de nye projekter er ”Det handler om mere end kampe” som er et samarbejdsprojekt mellem Holmegaard Glasværks Boldklub i Næstved og TSV Gremersdorf fra Kreis Ostholstein om fælles fodboldtræning for unge. De to fodboldforeninger har allerede gennemført 2 succesfulde kultKIT-projekter. Peter Krüger fra Holmegaard Glasværks Boldklub fortæller at både trænere og fodboldspillere har lært rigtig meget, både sprogligt, kulturelt og fodboldmæssigt: ”Vi har i Holmegaard kun positivt at sige om vore tyske venner og hele projektet. Det har været en fantastisk oplevelse hele vejen igennem”.

De andre mikroprojekter beskæftiger sig med så forskellige indhold som skak, fodbold, kolonihaver, kunst, musik, historie, kultur, sang, håndbold, skoleudveksling, teater, filmproduktion, dykning, cykelture og turisme – og alle projekter har en målsætning om at fremme den dansk-tyske kulturforståelse og de sproglige færdigheder i dansk og tysk som nabosprog, fint i tråd med kultKIT-projektets overordnede formål om at øge den kulturelle og sproglige forståelse i Femernbelt Regionen ved at bringe mennesker sammen på tværs af den dansk-tyske grænse.

kultKIT er et Interreg5A-projekt som gennemføres i samarbejde mellem de danske kommuner Næstved (leadpartner), Guldborgsund, Vordingborg og Lolland og på tysk side deltager Kreis Ostholstein, Kreis Plön og Hansestadt Lübeck, Stadt Fehmern. Desuden deltager Professionshøjskolen Absalon og børnehaven Kastanienhof i Oldenburg i projektet.

Samarbejdet i kultKIT blev påbegyndt i august 2015 og projektet afsluttes i juli næste år. Projektet har fået en glimrende midtvejsevaluering og projektpartnerne planlægger et nyt Interreg-projekt som – i fald det bevilliges – vil starte i august 2018.

Udførlige informationer under www.kultkit.eu

Senest opdateret:  12. Januar 2018