Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Guldborgsund Rehabilitering skyder gang i fodbold fitness

Et helt nyt tilbud til borgere, der har eller har haft diabetes, kræft eller hjerteproblemer inde på livet går i gang i Guldborgsund Rehabilitering til august. Fodbold fitness hedder det – og man behøver ikke at kunne spille fodbold for at være med.

Gåpåmod, godt humør – og så nogle kondisko. Mere behøver man faktisk ikke at have med, når Guldborgsund Rehabilitering tirsdag den 8. august 2017 skyder gang i et helt nyt tilbud om fodbold fitness.
Over 12 uger får borgere, der har eller har haft diabetes, kræft eller hjerteproblemer inde på livet, mulighed for at røre kroppen til fodbold fitness. Det nye tiltag bliver lavet i samarbejde med DBU, DGI og projektet, Bevæg Dig For Livet, som har fokus på at få flere til at komme ud og røre sig.

”Vi ville gerne give vores borgere et alternativt motionstilbud, der både ville fremme deres sundhed, bidrage til deres motionsglæde og give et socialt fællesskab. Derfor sporede vi os hurtigt ind på holdsport, der jo kan alle disse ting. Da vi så læste om fodbold fitness, mente vi, at det var helt oplagt,” fortæller Christina Sanderhoff Olsen, udviklingsterapeut i Guldborgsund Rehabilitering og initiativtager til tilbuddet.

I første omgang er der tale om et pilotprojekt, hvor deltagerne træner en time en gang om ugen i 12 uger. Udgangspunktet for træningen er, at det skal være sjovt, sundt og socialt. Derfor kan alle deltage - uanset om de aldrig tidligere har sparket til en fodbold, eller de har været tæt på landsholdet. Det eneste nødvendige udstyr er som sagt gåpåmod, godt humør og kondisko.

”Vi har jo en klar ambition om, at borgerne bliver ved med at dyrke motion – også efter de har afsluttet et genoptræningsforløb hos os i rehabiliteringen. Vi er overbeviste om, at fodbold fitness kan være med til netop det,” siger Christina Sanderhoff Olsen.

Martin Boesen, klubrådgiver i DBU Lolland-Falster og med i Bevæg Dig For Livet, fortæller om projektet:

”For os handler det rigtig meget om at få nogle mennesker ud og røre sig. Jo flere, vi kan få i gang, jo bedre. Og den her træningsform er, udover at være drønsjov, jo også rigtig sund.”

”Det vil være en stor succes for os, hvis vi så kan få de her borgere ledt videre over i en klub bagefter. Måske enten på et hold, der er i forvejen, eller måske vil man oprette et lignende hold i klubben for personer, der har været igennem holdet hos Guldborgsund Rehabilitering,” fortsætter han.

Fakta om fodbold fitness-projektet:
Tilbuddet gælder for borgere, der har eller har haft diabetes, kræft eller hjerteproblemer inde på livet, og man behøver ikke at kunne spille fodbold for at være med. Træningen begynder den 8. august på den store plæne på Møllebakken i Nykøbing Falster. Træningen er hver tirsdag i 12 uger kl. 15-16. Det er gratis at deltage, og man tilmelder sig hos Christina Sanderhoff Olsen på chrs@guldborgsund.dk eller tlf. 2518 2087.

For yderligere oplysninger eller interview, kontakt:
Christina Sanderhoff Olsen på tlf. 2518 2087

Senest opdateret:  27. Juli 2017