Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Landdistrikterne står sammen på folkemødet

I år er Landdistrikternes Fællesråd gået sammen med syv kommuner og Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer i et fælles telt til Folkemødet på Bornholm. Tjek også, hvilke debatter Guldborgsund Kommunes folkemødedeltagere ellers er med i.

Der bliver sat spot på udviklingen i de danske landdistrikter, når Folkemødet på Bornholm løber af stablen fra i morgen.

Det er Guldborgsund, Sønderborg, Vordingborg, Lolland, Langeland, Odsherred og Nordfyns kommuner samt Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, der er gået sammen med Landdistrikternes Fællesråd om et fælles telt til Danmarks politiske festival, som sidste år trak flere gæster end nogensinde før til Allinge. I gennemsnit besøgte 25.000 mennesker Folkemødet om dagen.

Landdistrikternes Fællesskab, som teltet hedder, kommer til at ligge på plads A46 på "Den Lille Cirkusplads" i Danchells Anlæg, kun et stenkast fra hovedscenen. Her kan de besøgende blandt andet møde borgmestre, organisationsfolk og medlemmer af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer.

Hos Landdistrikternes Fællesråd er formand Steffen Damsgaard positiv over samarbejdet i forbindelse med Folkemødet.

"Det glæder mig, at en række af vores medlemskommuner og Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, sammen med Landdistrikternes Fællesråd, vil sætte landdistrikterne på dagsordenen i forbindelse med Folkemødet på Bornholm. Jeg er overbevist om, at det vil skabe øget opmærksomhed om vores fælles arbejde for at sikre vækst og udvikling i landdistrikterne," siger han.

Han forklarer, at Folkemødet er et must-go for alle, der gerne vil påvirke den politiske dagsorden.

"Vi lægger ikke skjul på, at vi prioriterer Folkemødet højt. Vi understreger vores tætte samarbejde med medlemmerne og Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer. Det er en unik platform for at sætte fokus på landdistrikterne og samtidig debattere med folketingspolitikere, borgmestre, organisationsfolk og ikke mindst den danske befolkning, siger Steffen Damsgaard.

Teltet skal i løbet af ugen danne ramme for oplysning og debat om blandt andet udflytning af statslige arbejdspladser, vækst og udvikling i hele Danmark og iværksætteri uden for de største byer.

Borgmestre mødes til topmøde på Bornholm
Er vi på vej mod et Danmark i bedre balance eller er der for meget snak og for lidt handling? Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive sat på dagsordenen, når en række borgmestre og formanden for Landdistrikternes Fællesråd mødes til borgmestertopmøde til Folkemødet på Bornholm.

Debatten vil tage udgangspunkt i temaer som tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft; iværksætteri, uddannelse og udflytning af statslige arbejdspladser.

Debatten afholdes torsdag d. 15. juni, kl. 15:00 - 16:00 i Landdistrikternes Fællesskab (A46).

Følg med på SoMe

Landdistrikternes Fællesråd rapporterer hvert år fra Folkemødet på Twitter med brugeren @LDFdk. Her får du seneste LIVE dækning, praktiske informationer om arrangementer i teltet, debatter mv. Vi bruger derudover hashtagget #dkprovins i forbindelse med dette års folkemøde. På Instagram vil vi løbende dele billeder fra Folkemødet. Følg os for at opleve stemningen eller del selv dine billeder med #dkprovins.

Programmet for arrangementerne i teltet kan findes her

Se i øvrigt, hvor Guldborgsund Kommunes folkemødedeltagere ellers debatterer  i programmet på Folkemødets hjemmeside

Senest opdateret:  15. Juni 2017