Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Michael Mørkøv og Mads Pedersen til PostNord Cup i Nysted

I weekenden den 17. og 18. juni køres både DM i holdløb og en afdeling af PostNord Cup på de smukke lollandske landeveje. Løbene er den foreløbige kulmination på et spændende samarbejde mellem Guldborgsund Kommune, Danmarks Cykle Union og Lolland Falster Cykle Klub.

Store stjerner til Nysted

Søndagens afdeling af PostNord Cup vil byde på cykelløb af høj klasse, og niveauet betyder, at også internationale stjerner som Michael Mørkøv fra Team Katusha-Alpecin og formstærke Mads Pedersen fra Trek-Segafredo er at finde på startlisten. Og Michael Mørkøv ser frem til udfordringen.

”Postcuppen i Nysted passer perfekt ind i mine forberedelser til DM og Tour de France. Løbene er altid rigtig godt arrangeret og holder et højt niveau med den hjemlige elite,” siger Michael Mørkøv.

For Mørkøv er løbet også en kærkommen mulighed for at hilse på det begejstrede dansk cykelpublikum – og ikke mindst en god lejlighed til at mærke den hjemlige opbakning.

”Det altid fedt at kunne køre løb i Danmark. Det sker desværre ikke så ofte med en udenlandsk arbejdsgiver, så jeg glæder mig,” siger Michael Mørkøv.

Danske løb med international klasse

Danmarks Cykle Union ser stjernernes deltagelse som et udtryk for, at flere danske cykelløb har fået internationalt format.

”Vi mærker en betydelig øget interesse for danske løb fra både internationale ryttere og publikum. Det er en udvikling, der har stået på i nogle år, og som fortsat er i gang,” siger Morten Anderson, presse- og kommunikationsansvarlig i DCU.

”Det viser, at løbenes afvikling og rytterniveauet herhjemme har nået en klasse, der gør det attraktivt for topryttere, medier og cykelfans. Det har været hårdt arbejde at nå så langt, men de sportslige resultater ude i verden taler sit eget sprog, og dansk cykelsport fortjener den positive opmærksomhed,” fastslår Morten Anderson.

Løbet starter kl. 10 på Adelgade i Nysted.

Se også nyhed om trafikregulering og afspærringer i forbindelse med cykelløbet.

Senest opdateret:  14. Juni 2017