Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Sodudslip i Nykøbing Falster

Et sodudslip fra sukkerfabrikken i Nykøbing Falster betød, at alle elever på Østre Skole onsdag middag blev sendt hjem. Fire elever blev kørt til sygehuset i Nykøbing Falster for at få skyllet øjnene, men er hjemme igen.

Børnene på Østre Skole i Nykøbing Falster er onsdag middag blevet sendt hjem og vaske sig og få vasket deres tøj, efter der har været et sodudslip fra sukkerfabrikken, der ligger tæt på skolen.

Nogle af børnene var kommet ind fra frikvarter og havde sod på sig og irriteret hud, som siden viste sig at stamme fra et sodudslip fra to kedler på sukkerfabrikken.

- Ledelsen og medarbejderne på skolen, beredskabet og politiet har håndteret situationen helt, som de skulle. Beredskabsplanen er fulgt, og alle er i god behold. Børnene blev sendt hjem, og beredskabet har været klar med det samme. Og vi står også klar med hjælp til medarbejdere og børn de kommende dage, hvis der bliver behov for det, siger Kathrine Ersted Sørensen, centerchef i Børn & Læring i Guldborgsund Kommune.

- De fire børn, der blev sendt på hospitalet for at få skyllet deres øjne, er hjemme igen. Og vi åbner skolen igen i morgen, når der har været en grundig rengøring på skolen, fortsætter Kathrine Ersted Sørensen, centerchef i Børn & Læring i Guldborgsund Kommune.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at hvis man har været i kontakt med soden og bagefter føler ubehag, skal man søge egen læge eller lægevagt.

  • Får man sod på huden, skal man vaske huden.
  • Får man sod på sit tøj, skal man tage det af og vaske det snarest muligt.
  • Får man det på huden og i øjnene, skal man rengøre hud og øjne hurtigst muligt.

For yderligere oplysninger eller kommentarer, kontakt:

Kathrine Ersted Sørensen, centerchef i Børn & Læring i Guldborgsund Kommune, telefon 25 18 01 96
Kommunikationskonsulent Hanne Gaard Guldager, telefon 25 18 01 29Senest opdateret:  23. Maj 2017