Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Pressemeddelelse - Kommuner og TV Øst går sammen om morgengymnastik

Hvis nogen kan huske god, gammeldags morgengymnastik fra radioen, så er det et meget godt billede på, hvad TV ØST lancerer mandag den 20. marts kl. 9.30. Her byder vært Katja Kafling velkommen til programmet ”En god start”, hvor en fysioterapeut sammen med to ældre hver morgen viser seerne, hvordan nogle få minutters øvelser kan hjælpe på både humøret og bevægeapparatet. Som seer skal du egentlig bare rejse dig fra sofaen og følger holdets instruktioner.

Bruger TV ØST i stedet for at slukke for tv

Der er tale om helt enkle øvelser, og det er der en grund til. Det er lederen af Guldborgsund Kommunes Rehabilitering Janet Reade Lomholt, der har henvendt sig til TV ØST for at lave et samarbejde med tv-kanalen.

- Når vores fysioterapeuter og ergoterapeuter kommer ud til borgerne for at se, hvilke tilbud de kunne have gavn af, skal de næsten altid starte med at slukke for TV ØST. Derfor tænkte jeg, om ikke vi kunne bruge det i stedet, fortæller Janet Reade Lomholt og fortsætter:

- Der er mange nye teknologiske hjælpemidler til de ældre, men tv’et har de i forvejen. Nu bruger vi et medie, de er fortrolige med, til at komme ud til nogle mennesker, vi ellers har svært ved at nå.

Det er altså blevet til et samarbejde, hvor kommunerne i TV ØST's sendeområde er gået sammen med kanalen om at sende programmet ”En god start”. Programmet byder også på et kig på nogle af de mange aktiviteter, der findes rundt omkring i kommunen. Det er alt fra stolegymnastik til sociale arrangementer som fx en fælles brunch og billard. ”En god start” viser også, hvordan man med enkle greb kan gøre klassiske retter som fx en pariserbøf og laks mere indbydende og velsmagende.

Få øvelser gør en forskel

Programmets vært er ikke i tvivl om, at ”En god start” giver mening:

- Jeg glæder mig over, at vi laver noget, som seerne kan være med i. De skal ikke bare sidde og se på nogen, der rører sig. Jeg ved fra tidligere programmer, at det har stor effekt at involvere seerne, siger Katja Kafling, som mange seere vil huske fra TV ØST-programmet ”Lev Livet”, hvor sundheden var i førersædet.

På spørgsmålet om, hvorvidt nogle få minutters øvelse kan gøre en forskel, siger Janet Reade Lomholt:
- Alt er bedre end ikke at røre sig. Og fordi programmet er lavet med fokus på det enkle, har de mennesker, der normalt slet ikke får rørt sig, en reel chance for at være med. Det er vigtigt og betyder noget.

”En god start” sendes på TV ØST fra mandag til torsdag fra kl. 9.30 i ti uger. Der er premiere mandag den 20. marts. 

Kontaktinformation

Katja Kafling
Vært, TV Øst
Telefon 27 13 10 40

Janet Reade Lomholt
Leder Guldborgsund Rehabilitering
Telefon 54 73 22 30 / 25 18 05 73

Senest opdateret:  14. Marts 2017

Hele holdet i gang med optagelserne af ”En god start”.

Fra venstre Mona Saxtoft, Lene Carlsen, fysioterapeut Signe Omann Lyngsøe og vært Katja Kafling