Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Forår i Bøtø

Vinteren er endelig slut, og foråret har indfundet sig i Bøtøskoven: Der er kommet føl og kalve.

I november 2017 blev der udsat en flok vilde heste af racen Konik i Bøtøskoven. Der kom en hingst, fem hopper og to føl. Der var en forventning om, at hopperne var i fol.

 - Den første hoppe har folet sidste torsdag, og vi har fået et smukt og sundt hingsteføl, udtaler projektleder Anita Pedersen, Guldborgsund Kommune.  - Vi forventer, at der kommer yderligere tre føl inden for den næste måned.


 
Der går også en flok skotsk højlandskvæg i skoven, og de har lidt tidligt givet os to kalve allerede i januar måned. Hestene og køerne har tyk pels, og de har klaret sig fint igennem vinteren. Både køerne og hestene er naturplejere, og de har bevist deres værd her sidst på vinteren, hvor der har været begrænsede mængder af græs. De er så begyndt at æde blandt andet lysesiv, bark, skud og brombær, som indeholder megen energi.

 - Alt forløber efter planen og vi er glade for, at alle dyrene har det godt, udtaler Frederik Cordes, leder af Natur.
 
Det er MEGET vigtigt at de besøgende holder afstand til dyrene og ikke forsøger at komme tæt på dyrebørnene. Dernæst gå aldrig igennem flokken, men vent til de er gået forbi. Husk, at hunden altid skal være i snor, og vær ekstra opmærksom på dyrenes reaktion, når man har hund med, nu når der er dyrebørn.

Den Danske Naturfond erhvervede Bøtøskoven i marts 2017. Guldborgsund Kommune står for den daglige drift og er ansvarlig for naturgenopretningsprojektet.

Formålet med naturgenopretningsprojektet er at omlægge den intensivt drevne plantage til en lysåben græsningsskov med hjælp af køer, vilde heste, rådyr og dådyr. Naturgenopretningsprojektet gennemføres i samarbejde med Skov- og Naturkonsulent Thyge Andersen, Kraghave.

For yderligere spørgsmål kontakt:
Leder af Natur Frederik Cordes telefon 54 73 20 07 mail fc@guldborgsund.dk eller
Projektleder Anita Pedersen telefon 54 73 19 80
mail aped@guldborgsund.dk

Fotos er til fri afbenyttelse.

P4 Morgen: Otte vilde heste i Bøtøskoven.

mere information om Bøtøskoven her.

 


Bøtøskoven
Projekt Bøtø Plantage
Få mere at vide om Bøtøskoven
Kontakt

Center for Teknik & Miljø 
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 10 00
Mail teknik@guldborgsund.dk

Send ikke personfølsomme oplysninger, personnumre med mere, medmindre du benytter Digital Post til Teknik og Miljø, som er en digital og sikker postkasse. Husk at have din NemID klar.