Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Endnu to byer får deres egen vicevært

Sidste år ansatte Guldborgsund Kommune som et forsøg to ”byviceværter” til at holde byerne Marielyst og Nykøbing rene og pæne sommeren over. Et tiltag, der har været så populært, at ordningen i første omgang blev permanent i de to byer – og nu kommer der en tredje vicevært til.

Turistbyen Marielyst har én og hovedbyen Nykøbing F har én – deres helt egen vicevært.

Sådan har det været siden april sidste år, hvor Guldborgsund Kommune som et forsøg sæsonansatte to byviceværter til at holde de centrale dele af de to byer pæne og rene med alle de opgaver, der hører til – som for eksempel opsamling af glasskår, tømning af skraldespande og småreparationer rundt omkring.

Et forsøg, der er blevet taget så godt imod af borgerne, at ordningen først blev forlænget vinteren over og siden er blevet permanent i de to byer.

-      - Vi er simpelthen så glade for ordningen, og det er borgerne også. Vores to viceværter er blevet mødt med stor varme i byerne og de får stor ros for deres arbejde. Vi hører fra borgerne, at de er meget glade for, nu de har fået et kendt ansigt, de kan gå til, hvis der er noget, de mener, der bør fikses, siger udvalgsformand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen.

Der har da også i lang tid været flere drømmende blikke mod de to herre i viceværtsuniformen fra flere af de andre byer i kommunen.

-      - Vi har fået mange henvendelser fra borgere, der håber, at ordningen kan udvides, så de også får deres egen vicevært. Så jeg er rigtigt glad for at kunne fortælle, at vi foreløbigt udvider til to nye byer. Som et forsøg ansætter vi nemlig endnu en byvicevært, der blive vicevært for både Sakskøbing og Nysted, fortæller udvalgsformanden og fortsætter:

-     - Byerne er mindre, så vi vurderer, at det godt kan lade sig gøre at dele tiden mellem de to byer. Den nye byvicevært er ikke alene om at holde byen ren. Vores andre folk i Entreprenørvirksomheden, vil stadig gøre det, de gør i dag i forhold til at holde rent og tømme skraldespande. Viceværten bliver den, der gør lige det ekstra i byerne, siger Peter Bring-Larsen.

Den nye vicevært bliver sæsonansat fra 1. april til 31. oktober.

Stillingen er lige nu slået op, så hvem det nye ansigt i de to byer bliver, det er endnu for tidligt at sige.

 

 

Dennis og Johnny har siden april være byviceværter i Nykøbing og Marielyst

For yderligere information kontakt:

Udvalgsformand Peter Bring-Larsen telefon: 25 18 00 02

Senest opdateret:  13. Februar 2018