Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Har du et yndlingsORD?

Guldborgsund-bibliotekerne og Danmarks Biblioteker inviterer alle til at deltage i kampagnen om at kåre danskernes yndlingsord.

Fra mandag den 2. juli til søndag den 19. august kan du via linket på Guldborgsund-bibliotekernes hjemmeside og Facebookside byde ind med dit yndlingsord; det ORD som betyder noget særligt for dig, det ORD som gør dig glad, eftertænksom eller på anden vis betyder noget for dig.

Der er allerede flere, der også har delt deres yndlingsord i opslaget på bibliotekets Facebookside, hvor flere af bibliotekets medarbejdere i en video fortæller om deres. Bud på ord skal dog indtastes i formularen på Danmarks Bibliotekers hjemmeside, som der linkes til for at være med i puljen.

Hen over sommeren samles alle de indkomne bud sammen, og blandt disse udvælges ni yndlingsord af en til lejligheden særligt sammensat ORDjury.

De ni udvalgte yndlingsord præsenteres i den afsluttende finale, hvor alle igen kan være med til at kåre vinderORDet, og dermed danskernes yndlingsord.

Kåring i uge 37
Den endelige kåring af danskernes yndlingsord finder sted i uge 37, hvor biblioteker i hele landet sammen med Danmarks Biblioteker hele ugen sætter fokus på ORD; hvad de kan, hvad de betyder for os, hvordan de udfordrer, gør os kede af det eller glade – og meget mere.

Også på Guldborgsund-bibliotekerne vil ord i den grad være i fokus hele uge 37:

-Vi er allerede godt i gang med at planlægge arrangementer, udstillinger og andre aktiviteter til temaugen, fortæller bibliotekar Ingo Planke, der er tovholder på projektet på Guldborgsund-bibliotekerne.

- Det er et spændende projekt og vi har masser af gode og sjove ideer til, hvordan vi sætter fokus på ord, siger han og opfordrer alle til at indsende deres yndlingsord.

Linket til afstemningen er:http://danmarksbiblioteker.dk/nominerditord/

Danmarks Biblioteker tog allerede hul på projektet på folkemødet på Bornholm, hvor både kendte og ukendte danskere delte deres yndlingsord.

Senest opdateret:  04. Juli 2018