Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Indblik i animationens verden

I juni kan børn og unge i Guldborgsund Kommune blive klogere på animation på Hovedbiblioteket. Sammen med Cartoon Network og Viborg Animation Skole slår Guldborgsund-bibliotekerne dørene op for skoleklasser og alle børn og unge med interesse for animationsproduktion.

Med udgangspunkt i Imagination Studios – et online kreativt værksted med afsæt i animation – tilbydes skoleklasser på 3. og 4. klassetrin en spændende animationsworkshop. Workshopperne, der allerede er fuldt bookede, finder sted mandag, onsdag, torsdag og fredag formiddag i uge 23 og er ledet af fagkyndige animationseksperter fra Viborg Animation Skole.

På workshoppen får eleverne demonstreret forskellige animationsteknikker, såsom tegning og manuskriptforfatning. I løbet af de tre timer, workshoppen varer, er der tid til at fordybe sig og lære at tegne de berømte tegnefilmskarakterer, ligesom eleverne kan lægge stemme til en tegnefilmskarakter i et mini dubbing-studie. Workshoppen afsluttes med, at eleverne i grupper prøver kræfter med at skabe deres helt egen stop motion film ved hjælp af alle deres nyerhvervede færdigheder.

Åben workshop om eftermiddagen
Det er dog ikke kun skoleklasser, der får mulighed for at blive klogere på animation. Mandag, onsdag og torsdag kl. 13 til 17.30 samt fredag kl. 13 til 16.30 og lørdag kl. 10 til 13.30 i uge 23 kan børn og unge deltage i en åben workshop i animation. Her kan de tilgå det kreative online-værksted via iPads og interagere med Cartoon Network universet og dets karakterer ved blandt andet at farvelægge dem, lave storyboards, lære at tegne forskellige figurer fra Cartoon Network og prøve at dubbe (lægge stemme til) et animationsklip.

Det er gratis at deltage og der er ingen tilmelding til de åbne workshops. Kig forbi Aktivitetsrummet på Hovedbiblioteket, og få et indblik i animationens verden.

Alle er velkommen og der vil være en facillitator til stede, som hjælper med at sætte i gang.

Senest opdateret:  16. Maj 2018