Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Politisk opbakning til selvstændigt postnummer for Marielyst

Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune giver sin opbakning til at kommunens største sommerhusområde Marielyst får sit eget postnummer. Nu sendes ansøgning til behandling hos PostNord.

4873 Væggerløse. Det er lige nu postnummeret for Marielyst. Men det kæmper en arbejdsgruppe for at få ændret. De mener nemlig at området, skal have sit helt eget postnummer.

For at få det igennem kræver det både en stor opbakning fra lokalområdet og politisk opbakning.

De to ting kan der nu sættes flueben til, da Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget i går gav deres fulde opbakning på et udvalgsmøde.
- De argumenter, som arbejdsgruppen bag postnummerændringen har fremlagt, er vi enige i. Det handler blandt andet om, at et selvstændigt postnummer vil styrke områdets identitet og bakke op om resort-tanken. Det vil også give mindre forvirring for de udenlandske turister, at der ikke står Væggerløse på deres bookingbekræftelse, når de lejer et sommerhus, siger udvalgsformand Peter Bring-Larsen.
 
Med den politiske opbakning på plads kan, der nu sendes en ansøgning til PostNord, som er dem, der varetager sagsbehandlingen på vegne af Transport-, Bygnings-, og Boligministeriet.
 
- PostNord lægger vægt på en meget stor lokalopbakning. Det har ansøgningerne flere steder faldet på, blandt andet på Islands Brygge. Men der er meget stor opbakning i lokalområdet til ændringen, det har arbejdsgruppen lagt et stort arbejde i at sikre og dokumentere. Derudover er det vigtigt med den politiske opbakning. Og den giver vi nu. Så nu sender vi en ansøgning til PostNord, og så håber vi alle, at det vil gå igennem, siger Peter Bring-Larsen.
 
Næsten 7000 nye adresser
 
Hvis PostNord kan se en fordel i, at Marielyst får sit eget postnummer, så er det 6.807 adresser, der får nyt postnummer. 87 procent af de adresser er sommerhuse.
 
- Selvom arbejdsgruppen og vi fra politisk side, har gjort hvad vi kunne, så er det ingen garanti for at Marielyst har sit eget postnummer, når sagsbehandlingstiden er slut. Men vi opfylder de krav, som PostNord tidligere har nævnt i deres sagsbehandling af lignende ønsker andre steder i landet, så jeg håber bestemt på at PostNord giver os gode nyheder, når de har behandlet ansøgningen, siger udvalgsformanden.
 
Lignende sager viser, at det kan tage flere år før PostNord har implementeret et nyt postnummer.

I arbejdsgruppen er følgende repræsenteret: Marielyst Grundejerforening, ejendomsmægleren Aksholm.com, sommerhusudlejningsfirmaet Novasol, Sydfalster Turist- og Erhvervsforening og Marielyst Turistinformation.
 
For yderligere information kontakt:
Udvalgsformand Peter Bring-Larsen på telefon 25 18 00 02

Senest opdateret:  21. November 2018