Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Børnebiblioteket strammer op

Hærkværk, roderi og unge, der varmer op til byturen. Guldborgsund-bibliotekerne har det sidste stykke tid oplevet en del upassende aktivitet i børnebiblioteket på Hovedbiblioteket. Der har tidligere været lignende episoder og i den forbindelse valgte ledelsen at opruste med en vagtservice, der kommer flere gange i løbet af åbningstiden.

”Det har hjulpet betydeligt på antallet af upassende episoder, siden vi valgte at hyre et vagtfirma i december 2017, men nu mærker vi desværre igen, at biblioteksrummet i børnebiblioteket bliver brugt uhensigtsmæssigt af primært unge mennesker”, fortæller leder af Bibliotek & Borgerservice Charlotte Møller, der er rigtig ærgerlig over udviklingen.

Kortere selvbetjening i børnebiblioteket
Ledelsen har derfor valgt at tage konsekvensen og har besluttet, at børnebiblioteket fremover lukker tidligere. Fra på fredag den 8. marts lukker børnebiblioteket derfor kl. 19.30 for selvbetjening alle ugens dage. Lørdage åbner børnebiblioteket kl. 9.00 og søndage kl. 10.00. Resten af biblioteket vil fortsat være åbent for selvbetjening kl. 7.00 til 22.00 som hidtil.

”Det er super ærgerligt, at vi er nødt til at indskrænke vores åbningstid i børnebiblioteket, men det er samtidig vigtigt for os, at vores børnefamilier oplever et trygt og præsentabelt biblioteksrum, når de kommer på biblioteket sammen med deres børn”, siger Charlotte Møller.

 

Senest opdateret:  05. Marts 2019