Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Lindholm i spil

Tag hele familien med til den gratis festival LINDHOLM I SPIL med musik, kunst, fodboldturnering, madevents, workshops og meget andet. Festivalen skal indvie og fejre den nye Lindescene bag Lindeskovskolen, som er det første store skridt i de kommende års ambitiøse udviklingsprojekt Det Vilde Strøg i Lindholm.

På 3-dages festivalen LINDHOLM I SPIL kan du opleve en bred vifte af kulturelle og kunstneriske indslag samt deltage i workshops og aktiviteter både på Lindescenen og rundt omkring i Lindholm. Festivalen er blevet udviklet gennem et samarbejde mellem Guldborgsund Kommune, lokale aktører fra Lindholm, såsom helhedsplanen Lindholm Indefra, Lindeskovskolen og områdets dagtilbudsinstitutioner, samt kommunens kulturaktører som Guldborgsund Bibliotekerne, CultHus, Museum Lolland-Falster, Guldborgsund Musikskole m.fl.

Den officielle indvielse finder sted på Lindescenen fredag klokken 15.30, hvor Peter Bring Larsen, formand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget, samt Britta Lange, næstformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget vil byde velkommen og fortælle om Det Vilde Strøg, Lindescenen og festivalen.

De 3 festivaldage byder samlet set på kunstworkshops v. CultHus og lokale kunstnere, smiley-workshop med Violas Værksted, hvor du kan strikke eller sy en smiley, trommeworkshops v. Guldborgsund Musikskole, Museum Lolland-Falster indsamler og præsenterer eventyr og folkesagn, mens Guldborgsund Bibliotekerne inviterer til robotworkshop og samtaletime om kreativitet. Områdets børnehaver vil formidle klassisk musik i børnehøjde med foreningen GENKLANGE, og elever fra Lindeskovskolens kreative linjefag vil præsentere deres samarbejder med kunstnerne Jesper Aabille og Mille Rude og den Hip Hop-dedikerede organisation Rapolitics. Elever fra Lindeskovskolen, Stubbekøbing Skole og Møllebakkeskolen vil præsentere deres fælles større kunstprojekt med kunstnerne Karoline H. Larsen, Bank & Rau, Parul Modha, Michael Dunk og Kit Kjærbye. Sammen med Madkulturens madvogn og andre festivaldeltagere kan du lave din egen mad, der vil være smagsprøver på lokale retter, og en række af kommunens foreninger inviterer til fodbold og parkour. Lørdag aften rundes festivalen af med både Åben Scene og et musikprogram tilrettelagt i samspil med unge fra Guldborgsund.

Amfiteaterscenen indgår i en samlet og storstilet udvikling af Lindeskovskolens udearealer. Ud over amfiteaterscenen etableres et nyt indgangsparti med plads til mødesteder, hyggekroge og rum for leg og spil, dyrkningsbede, udekøkken mv. til gavn for skolens elever og skolens øvrige faste brugere. Lindescenen er det første skridt i de kommende års større udviklingsprojekt Det Vilde Strøg i Lindholm. Med Det Vilde Strøg etableres en sti gennem boligselskaberne, og stien vil både forbinde Lindholm med den omkringliggende smukke natur og med Nykøbing F by. Strøget går gennem Lindeskovskolens område, med Lindescenen som et oplagt opholds- og aktivitetssted, og skaber desuden adgang til skov, boldbane og hundelufterområde bag skolen.

 

Senest opdateret:  12. Oktober 2018

KONTAKT

Center for Borger & Branding
Kulturkonsulent
Julie Damgaard Nielsen
Mobil 25 18 18 99

Mail: judn@guldborgsund.dk