Gå til hovedindhold

Cykling i fokus når borgere skal aktiveres

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget ved Guldborgsund Kommune har godkendt bevilling til projekt ’Motion og relation i samskabelse mellem borgere og medarbejdere’ hos Forsorgshjemmet Saxenhøj og Fjordvang i Sakskøbing. Pengene, som kommer fra Bevæg dig for livet puljen 2021, skal gå til en side by side-cykel.

24. nov. 2021

Indhold

  Forsorgshjemmet Saxenhøj og Fjordvang har et stort ønske om at aktivere borgere i langt højere grad for at sikre og forbedre deres livskvalitet. Det ønske kan indfries ved, at borgerne tilbringer mere tid udendørs i fællesskab med medarbejderne, vurderer Forsorgshjemmet Saxenhøj og Fjordvang, som vil bruge de godkendte midler til en side by side-cykel. En side by side-cykel, også kaldet en parallelcykel, er en cykel hvor to personer sidder ved siden af hinanden og kan træde uafhængig af hinanden, og sådan en kan styrke relationer, vurderer forsorgshjemmet. Formanden for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, er begejstret for det kommende aktive og udendørs tiltag:

  ”Vi har i kommunen et mål, som blandt andet handler om at få integreret flere udsatte målgrupper i relevante fællesskaber, som samtidig er med til at styrke borgernes muligheder for selv at kunne mestre sin tilværelse. Derfor er jeg glad for, at Forsorgshjemmet Saxenhøj og Fjordvang er kommet på den her idé, da det jo passer rigtig godt til netop den målsætning."

  Forsorgshjemmet Saxenhøj og Fjordvang har på nuværende tidspunkt etableret et samarbejde med medarbejder og nuværende instruktør for B. Frem Sakskøbings MTB Afdeling med henblik på både at motivere borgerne til at cykle i den nærliggende natur og til at deltage aktivt på sidelinjen for at tage del i det sociale MTB-fællesskab.

  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  Email: marlo@guldborgsund.dk