Skip to main content

120 mennesker var i går samlet for at studere Marielyst

I mere end 100 år har Marielyst på Falster været et populært turistmål og med renoveringen i 2014 af torvet og etableringen af en strandstien mellem torv og strand er stedet blot blevet endnu mere populært og tiltrækker hvert år mange turister og lokale hen over sommeren.

02. jul 2019

Indhold

  I går eftermiddags have Realdania inviteret deres medlemmer til, at høre den historiske udvikling gennem mere end 100 år, hvor Marielyst var én af datidens store badebyer til i dag, hvor byen stadig bærer denne titel, men i nogle mere moderne klæder. I 2014 blev torvet ombygget og beklædt med egetræsplanker og, der blev skabt den perfekte ramme for lange varme sommerdage. Samtidig blev der skabt forbindelse fra Torvet til vandet, så hele området blev bundet sammen på en hel ny måde.  

   

  Realdania som finansierede det store projekt var i går værter for deres medlemmer fra hele Danmark, som var på besøg for at høre om renoveringen og tankerne bag. I alt havde 120 af deres medlemmer sagt ja tak til at studere området nærmere. Og efter oplæg om Marielysts historie og tankerne bag og selve renoveringen af torvet fik gæsterne mulighed for at se området med deres egne øjne.

   

  Én af oplægsholderne var Erhvervs- og Udviklingschef Christian Smith fra Guldborgsund Kommune, som var med gennem hele renoveringsarbejdet.

  ”Det er altid en fornøjelse at fortælle om vores område til folk udefra. Vi glemmer nogle gange hvor mange interessante steder og bygninger vi har og renoveringen af Marielyst Torv et rigtigt godt eksempel. De mange gæster var meget interesseret og begejstrede og jeg er da sikker på, at nogle af dem vender tilbage som feriegæster på et tidspunkt. Det handler om at se de værdier der omgiver os og få fortalt om det” siger Christian Smith.

   

  Kontaktperson:

  Erhvervs- og Udviklingschef Christian Smith på tlf.: 2518 1998

   

  Billedetekst:

  Rundvisning på Marielyst hvor bla. Jacob Fischer, kreativ direktør og partner, arkitekt, GHB Landskabsarkitekter og Astrid Johansen, tidl. forstander på Marielyst Højskole viste rundt og fortalte om historien og renoveringen.