Skip to main content

Alle 4. klasser i Guldborgsund skal på dannelsesrejse rundt i Danmark

Under overskriften ”Kend dit land” kommer alle 474 elever fra 4. klasserne på Guldborgsund Kommunes folkeskoler på mini-dannelsesrejser til H.C. Andersens Odense, Vadehavet og Historiecenter Dybbøl Banke.

30. apr 2019

Indhold

  Guldborgsund Kommune har de sidste år haft særligt fokus på dannelse. Det gælder ikke mindst i forhold til vores børn og unge. På den baggrund har vi ansøgt om deltagelse i det tværministerielle projekt ”Kend dit land”, da vi mener, at det kan bidrage til det dannelsesarbejde, vi i forvejen laver. Gennem ”Kend dit land” har vi fået tilskud til at sende samtlige 4. klasser på mini-dannelsesrejser. Dannelsesrejserne kan give en ekstra dimension på den lokale dannelse, som eleverne blandt andet får via Dannelsesrygsækken.

  I alt har 55 kommuner fået tilskud til at sende skoleelever på mini-dannelsesrejser. Det er forskelligt, hvordan kommunerne har grebet det an, men i Guldborgsund Kommune har vi i samarbejde med folkeskolerne valgt at søge på vegne af alle 14 folkeskoler. Dette er blevet bevilliget, hvilket betyder, at vi til næste skoleår kan sende 474 elever fra kommunens 4. klasser til Odense og Sønderjylland, hvor der både er fokus på dannelse gennem natur, kultur og historie. Derudover fokuserer vi i Guldborgsund Kommune på det sociale dannelsesperspektiv i forbindelse med turene med ”Kend dit land”.

  Formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget Simon Hansen udtaler:

  ”Dannelsesrejserne ligger rigtig godt i tråd med vores øvrige arbejde med dannelse, blandt andet dannelsesrygsækken. Jeg glæder mig over, at vi med Kend dit land kan give vores 4. klasses-elever mulighed for at komme ud og opleve andre dele af Danmark og bringe inspiration med hjem.”

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse udtaler:

  ”Dette sætter Guldborgsund Kommune på landkortet som en ambitiøs kommune i forhold til kultur og dannelse, hvor vores skoler, dagtilbud, kulturaktører og biblioteker arbejder godt sammen. Jeg glæder mig samtidig til at modtage de 4. klasser fra det øvrige Danmark, der kunne have lyst til at se vores dejlige område i de tilbud, som er udarbejdet af vores kulturtjeneste.”

  Fakta:

  Hvem: Alle 4. klasses elever i folkeskolerne i Guldborgsund Kommune: 474 elever fra 22 klasser.

  Hvor: Eleverne skal til H.C. Andersens Museum i Odense, Vadehavscenteret og Historiecenter Dybbøl Banke.

  Hvornår: Eleverne skal afsted ad to omgange. De første hold skal afsted i efteråret 2019 og de resterende ture bliver afholdt i foråret 2020.

  Hvor lang tid: Hver tur foregår over 2 dage.

  For yderligere oplysninger kontakt:

  Simon Hansen, formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget, 25181816

  Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, 25181813

  Konsulent Camilla Bendtsen, Center for Børn & Læring, 25182358