Skip to main content

Bioøkonomi skal bane vejen for nye arbejdspladser – og være en gevinst for miljøet

Miljø- og Fødevareministeriet og Erhvervsministeriets nyligt offentliggjorte ”Strategi for cirkulær økonomi” indeholder seks indsatsområder og 116 mio. kr. til at udføre strategiens initiativer. Initiativer som Guldborgsund Kommune allerede er i fuld gang med at udvikle.

06. sep 2018

Indhold

  Et af strategiens seks initiativer er at styrke virksomhederne som drivkraft for den cirkulære omstilling ved, at fremme cirkulær forretningsudvikling i SMV’er, etablere én indgang til det offentlige for virksomheder med cirkulære forretningsmodeller og udvide adgangen til finansiering af cirkulære forretningsmodeller.

  Dette initiativ lægger sig præcist op af formålet med Bioøkonomisk Vækstcenter, som er finansieret af Guldborgsund Kommune. Vækstcenteret har nu i 2 år har arbejdet målrettet med, at skabe grundlag for cirkulær forretningsudvikling baseret på lokal biomasse og restprodukter hos små og mellemstore virksomheder. Vækstcenteret fungerer som omdrejningspunkt for netværk og projekter, der samarbejder om at udvikle nye produkter, nye samarbejder og nye kontakter, der alt sammen har til formål, at styrke en cirkulær og bæredygtig udvikling.

  ”Det er meget positivt, at regeringen nu er kommet med en strategi på området. Vores indsats inden for bioøkonomi her i Guldborgsund er hel unik og flere af strategiens initiativer spiller lige ind i vores indsatser. Der er så mange muligheder og jeg er stolt af, at vi er med helt i front og kan være med til at skubbe på udviklingen. Dels er det en gevinst for miljøet, men det vil også bringe nye arbejdspladser til området” siger borgmester John Brædder.

  Den 27. september afholdes Danmarks største konference inden for bioøkonomi. Her er der mulighed for at møde de virksomheder, som allerede arbejder med cirkulære forretningsmodeller og som gerne deler ud af deres erfaringer. På konferencen præsenterer førende forskere den nyeste viden og giver deres bud på de næste forretningsmuligheder.

  Programmet byder på emner fra hele bioøkonomiens mange fagområder. Det betyder, at man i løbet af én dag kan blive opdateret på virksomheder, som allerede er i gang med at producere protein fra havet, som leverer dansk protein til vegetarernes indkøbskurv eller som ved hvordan man sætter en insektproduktion i gang.

  Konferencen indledes af formanden for Det Nationale Bioøkonomipanel, Asbjørn Børsting, som giver panelets bud på, hvordan Danmark bliver foregangsland for bioøkonomi.

  ”Bioøkonomi handler kort og godt om, at få det maksimale ud af de ressourcer vi har og dermed mindske det spild, der opstår når vi dyrker, høster, producerer og spiser. Hvis vi forstår at udnytte de mange ressourcer fra land, vand og restsidestrømme med nye teknologier og på en bæredygtig måde, vil det skabe kæmpe værdi” udtaler programkoordinator Mette Jørgensen.

  Kom til Dansk Bioøkonomisk Konference 2018 og bliv opdateret på den nyeste viden om bioøkonomi. Se programmet her.

  Læs Miljø- og Fødevareministeriet og Erhvervsministeriet udgivelse ”Strategi for cirkulær økonomi” her.

  Dansk Bioøkonomisk Konference er udarbejdet i samarbejde mellem CBIO, Aarhus Universitet, Agrovi, CELF, Vækstforum Sjælland, Region Sjælland, Interreg - BIOCAS, Business Lolland-Falster, DLS, INBION, Bioøkonomisk Vækstcenter og Guldborgsund Kommune.

  For yderligere information kontakt:
  Borgmester John Brædder på tlf.: 2518 0248
  Programkoordinator Mette Jørgensen på tlf.: 2518 1833