Skip to main content

Corona til trods: Nu kommer der musik i Guldborgsunds gader

Revydirektør Mickey Pless tager på miniturné i Guldborgsunds gader for at skabe godt humør og fællesskab – med afstand – her i coronatiden.

24. mar 2020

Indhold

  Mange har nok set, hvordan der bliver sunget fra altanerne i Italien, og hvordan idéen har spredt sig til flere steder i verden – også i Danmark, hvor mange synger med på morgensang i DR. Vi synger sammen – hver for sig, for sang giver glæde, og sang giver fællesskab.

  Det budskab og idéen om en ny form for fællessang, har Nykøbing F. Revyens direktør, Mickey Pless, taget til sig. Han tager derfor torsdag den 26. marts på en miniturné rundt i Guldborgsund Kommune sammen med musiker Lars Sørensen. De to stiller sig op på en blokvogn, som Car-Center i Nykøbing har sørget for, og så opfordrer de ellers til fællessang – på afstand.

  ”Jeg ved fra revyen, hvor stor betydning sang og musik har for vores velbefindende, så hvis jeg sammen med Lars kan være med til at sprede godt humør her i Guldborgsund, så er jeg helt klar på det. Vi er nødt til at tænke lidt kreativt i denne tid. Der er ingen tvivl om, at der er mange, der kæmper for at holde sammen på det hele, og sang og musik har altså en helt særlig evne til at kunne opmuntre og give et smil på læben,” siger Mickey Pless, direktør for Nykøbing F Revyen.

  Mickey Pless og Lars Sørensen sætter blokvognen i gear første gang ved rådhuset i Algade i Nysted klokken 12.45 på torsdag, og så går turen rundt til en række byer i Guldborgsund Kommune i løbet af dagen.

  ”Vi er en dannelseskommune, og dannelse har rigtig meget med fællesskaber at gøre, men de fællesskaber har det svært i en tid som nu. Derfor synes jeg, at det er så godt tænkt, at vi kan deltage i fællessang, selvom vi ikke må samles. Behovet for at føle sig forbundet med andre bliver bestemt ikke mindre, når vi pludselig får vores hverdag slået i stykker som nu. Jeg håber, at rigtig mange vil gå ud på terrassen, fortovet eller haven og med behørig afstand til andre synge med på de tre sange,” siger Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune.

  Han peger på, at Guldborgsund Kommunes dannelsesrygsæk, hvor musik og sang er en central del, på denne måde bliver bragt ud i hele kommunen, selvom borgerne ikke kan samles.

  De tre sange, der skal synges og synges med på, er alle danske sange, som de fleste nok kender og kan synge med på – og ellers må man gerne bare nynne, siger Mickey Pless.

  ”Vi har valgt tre sange, som gør os i godt humør, men som også alle sammen har et godt budskab om glæde og håb, og det kan vi godt bruge lige nu – og så bliver vi også lige mindet om, at det gode vejr er på vej, og foråret titter frem, og det kan coronaen heldigvis ikke forhindre, siger Mickey Pless og opfordrer alle til at åbne vinduer og døre og synge med for fælleskabet.

  Musikoplevelsen bliver også streamet på Nykøbing F. Revyens facebookside, Guldborgsund Kommunes facebookside samt på Vores Guldborgsunds facebookside.

  --------------------------------------------

  Fakta: Sange, der synges

  Det er i dag et vejr et solskinsvejr

  Livstræet

  Så længe jeg lever

  ----------------------------------------

  Fakta: Tidsplan 

  NYSTED: 12.45-13.00 (Rådhuset/Algade)

  SAXKJØBING: 13.45-14.00 (Apotekervænget)

  NØRRE ALSLEV: 15.00-15.15 (Langgade)

  STUBBEKØBING: 16.00-16.15 (Torvet/Grønnegade)

  VÆGGERLØSE: 17.00-17.15 (v/ Brugsen)

  NYKØBING F.: 17.45-18.00 (v/ Lindholm)

  NYKØBING F.: 18.30-18.45 (v/ Slotsbryggen)