Skip to main content

Dannelse på dagsordenen i Guldborgsund Kommune

Den 13. og 14. september inviterer kommunen til en national dannelseskonference.

09. sep 2019

Indhold

  Konferencen DANNELSE – INDSIGT OG UDSYN samler nogle af landets førende eksperter og debattører inden for feltet. Med konferencen ønsker Guldborgsund Kommune at sætte dannelse på både den nationale og lokale dagsorden. Gennem oplæg og workshops sætter konferencen viden fra både forskning og praksis i spil. Og konferencen etablerer et rum for en fælles drøftelse af, hvordan leg, kunst, natur, litteratur og kultur, videnskab, filosofi og pædagogisk praksis kan være med til at give børn og unge kritisk sans og demokratisk forståelse.

  Blandt hovedtalerne er hjerneforsker Peter Lund Madsen, professor i filosofi Vincent Hendricks, professor i pædagogisk psykologi Lene Tanggaard samt forfatterne Knud Romer og Leonora Christina Skov. Derudover vil der være workshops og inspirationsoplæg fra lokale aktører med erfaring i dannelse i praksis.

  Danmarks sydligste kommune ser indsigt og udsyn som en grundlæggende del af børn og unges dannelse. Kommunens børn og unge skal engageres i fordybende, kreative og udfordrende fællesskaber. Livslang nysgerrighed, evnen til at stille store spørgsmål til livet og at finde mening sammen med andre er grundlæggende forudsætninger for, at man kan forstå sig selv og sin omverden. Kommunens fokus på dannelse skal dyrke evnen til refleksion, fordybelse og kreativitet hos børn og unge.

  ”Igen i år deltager en stor gruppe pædagogstuderende, lærere og pædagoger på konferencen. For mig er det et vigtigt formål med konferencen, at kommunens egne medarbejdere får ny viden og inspiration, der kan bruges i den pædagogiske og daglige praksis. Dannelse skal tænkes aktivt ind i det professionelle arbejde hos den enkelte lærer og pædagog, der arbejder med vores børn og unge i det daglige,” siger Simon Hansen, formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget.

  Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget lægger vægt på, at Guldborgsund Kommune har et særligt mod og ambitioner om at gå nye og ukendte veje:

  ”Tænk, hvis man om 10 år kan genkende borgere fra Guldborgsund Kommune på, at de er afklaret med, hvordan man er menneske i verden. For mig er det essensen af dannelse. I Guldborgsund er vi gode til at samarbejde på tværs, vi kender hinanden og har viljen til sammen at bevæge os nye steder hen – og det er en værdi, vi gerne vil give videre til vores børn og unge”.

  Dannelseskonferencen foregår den 13. september 2019 på Nykøbing F. Teater og den 14. september i Nykøbing F. Hallerne.

  Se hele programmet og tilmeld dig her: https://www.guldborgsund.dk/Dannelse19

  Presseinvitation

  Pressen er velkommen til at komme og dække hele konferencen. Kontakt Kulturkonsulent Diana Gerlach for gratis tilmelding.