Skip to main content

DEN KLASSISKE MUSIK INDTAGER GULDBORGSUND FOR ANDET ÅR I TRÆK

Sæt et stort kryds i kalenderen den første uge i oktober. Her vender Copenhagen Phil tilbage til Guldborgsund Kommune for, i selskab med Ensemble Storstrøm, at fylde byen med klassisk musik for store som små, unge som gamle. Den musikalske invasion kulminerer søndag den 6. oktober med en koncert i Nykøbing F. Hallerne med Michael Carøe som syngende konferencier og deltagelse af et kæmpe kor af lokale børn på scenen.

16. sep 2019

Indhold


  Copenhagen Phil er hele Sjællands og Lolland-Falsters symfoniorkester. Det er derfor med stor glæde, at orkestret vender tilbage til Guldborgsund med koncerten ”Et symfoniorkester kommer til Guldborgsund”. Sammen med Ensemble Storstrøm vil Copenhagen Phil skabe nære musikoplevelser for og med store som små ved at indtage nogle af byens ungdomsuddannelser, specialskoler og plejehjem.

  ”Vi glæder os meget til igen at få besøg af Copenhagen Phil,” siger formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse. ”Fordi orkestret spiller på så mange forskellige strenge, formår de at ramme et meget bredt publikum. Og i samspillet med Ensemble Storstrøm tør jeg godt garantere nogle store musikalske oplevelser. Jeg ser også frem til at høre det børnekor, der igennem de seneste par måneder har øvet på et fint repertoire til familiekoncerten i hallerne – et repertoire med både danske og internationale toner. Sidste år var det en meget rørende oplevelse både for publikum og korbørnene selv, og jeg er sikker på, at det vil være lige så berigende i år. Når vi får bragt musikken ud til borgerne, som vi gør med arrangementet ’Et symfoniorkester kommer til Guldborgsund’, så er det med til ikke bare at understøtte vores fokus på et levende og fællesskabsbåret kulturliv i hverdagen, men også at skabe dannelsesanledninger for alle.”

  Musik til alle, der hvor de er
  Med Et symfoniorkester kommer til Guldborgsund vil Copenhagen Phil give borgere i Guldborgsund Kommune mulighed for at få en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, også dem, der ikke ellers har mulighed for at møde musikken. Og da det ikke er mange steder, der har plads til et 70 mand stort symfoniorkester, rykker både Copenhagen Phils og Ensemble Storstrøms musikere ud i mindre ensembler på plejecentre, specialskoler og ungdomsuddannelser for at skabe nære musikalske møder med borgere og sprede musikkens magi til unge som ældre.

  Den første bølge af musikbesøg når kommunen tirsdag den 1. oktober og onsdag den 2. oktober, når Ensemble Storstrøm besøger plejecentre i Idestrup, Nykøbing Falster, Sakskøbing, Herritslev og Nørre Alslev. Onsdag den 2. oktober tager ensembler fra Copenhagen Phil desuden på besøg på Marie Grubbe skolen i Stubbekøbing, Nr. Vedby Skole i Nr. Alslev og Sundskolen i Nykøbing Falster. Samme dag afholder et lidt større ensemble workshop om gruppearbejde og sammenspil for de nye årgange på HHX og HTX på Center for Erhvervsrettede Uddannelser Lolland Falster (CELF). Besøget på CELF afsluttes med en koncert.

  Kæmpe børnekor øver på livet løs
  Mens de professionelle musikere bringer musikken ud i de nære områder, gør elever fra kommunens skoler sig klar til at indtage scenen med det store orkester ved søndagens koncert. Børnene fra Nysted Skole, Sct. Joseph Søstrenes Skole, Sophieskolen og Realskolen i Nykøbing F., Ellekildeskolen og Sakskøbing Skole i Sakskøbing samt Tingsted Kirkes børnekor har været i gang i ugevis for at blive klar. Over 100 børn vil søndag være klar til at give publikum en helt særlig oplevelse – og uden tvivl selv tage et minde for livet med hjem.

  Ved koncerten søndag den 6. oktober kl. 15 i Nykøbing F. Hallerne synger det store børnekor bl.a. Sebastians Fuld af nattens stjerner, mens Copenhagen Phil og Ensemble Storstrøm vil være klar til at åbne for sluserne og lade publikum mærke suset af et stort symfoniorkester. Publikum kan glæde sig til skønne klassiske stykker musik tilsat et par swingende crooner-klassikere med den altid veloplagte Michael Carøe som syngende konferencier. Det samlede program afsløres først på selve koncertdagen, men det kan afsløres, at det festlige punktum for koncerten bliver intet andet end Lumbyes populære Champagnegalop.

  Læs mere og find billetter på http://www.guldborgsund.dk/symfoni
  Billetter koster 100 kr. for voksne samt 30 kr. for børn og unge under 18 år.

  - - -

  ET SYMFONIORKESTER KOMMER TIL GULDBORGSUND

  6. oktober 2019 kl. 15
  Nykøbing F. Hallerne

  Dirigent / Christoffer Nobin
  Syngende konferencier / Michael Carøe

  Copenhagen Phil
  Ensemble Storstrøm
  Over 100 lokale børnekorsangere

  Med støtte fra Guldborgsund Kommune.


  Pressefotos: https://copenhagenphil.dk/presse/pressebilleder/314