Skip to main content

Det nye byråd i Guldborgsund er en realitet

Den 1. januar 2018 kan det nye byråd i Guldborgsund Kommune gå i gang med arbejdet. Ved det konstituerende byrådsmøde torsdag aften blev John Brædder valgt enstemmigt som borgmester.

07. dec 2017

Indhold

  Klokken 18.05 torsdag aften kunne det længst siddende medlem af Guldborgsund Kommunes byråd, Poul Henrik Pedersen, hænge borgmesterkæden om halsen på John Brædder (G). Han blev valgt enstemmigt som borgmester ved aftenens konstituerende byrådsmøde.

  ”Det er en stor ære for mig at få lov til igen at sætte mig i borgmesterstolen, og jeg glæder mig til samarbejdet i det nye byråd. Der er en række ting, som vi gerne skulle lykkes med de kommende fire år, og med den brede konstituering har vi et rigtig godt grundlag. Vi har nu en robust økonomi, og det skal vi udnytte til at udvikle vores kernevelfærd og vores kommune som helhed. Det ser jeg frem til at stå i spidsen for. Og så glæder jeg mig særligt til at følge arbejdet med at udvikle forholdet mellem by og land i vores nye landdistrikts- og turismeudvalg,” siger John Brædder.

  Der er bred politisk enighed om, at indsatsen de kommende fire år skal tage afsæt i kommunens kerneopgave, som handler om, at Guldborgsund Kommune skal styrke mulighederne for, at borgerne mestrer egen tilværelse og kan indgå i relevante fællesskaber.

  ”Det er vigtigt, at vi holder fast i et stærkt fokus på vores velfærdsområder, så vi kan løse vores fælles kerneopgave. Og vi fokuserer også direkte på områder, hvor vi har brug for en særlig indsats de kommende år. Det er afgørende for udviklingen af vores kommune, at vi også tør pege på de måske lidt mere ømme punkter. Det er vejen til, at vi kan finde de gode løsninger, og det glæder jeg mig til at være en del af,” siger Bo Abildgaard, 1. viceborgmester (S).

  Med aftalen ser to særlige opgaveudvalg dagens lys. Ud over Landsdistrikts- og Turismeudvalget, der er underudvalg til Kultur, Fritids og Bosætningsudvalget, er også opgaveudvalget Partnerskab for opkvalificering og uddannelse blevet oprettet. Det vil referere til Beskæftigelsesudvalget.

  ”Vi har brug for at få skarpt fokus på opkvalificering af vores ledige og ikke mindst på at sikre, at vores unge kommer godt i gang med en uddannelse og gennemfører den. Vi står over for nogle rigtig store infrastrukturprojekter her på Lolland-Falster, hvor vi gerne skulle kunne sikre kvalificeret lokal arbejdskraft. Med det fokus, der er lagt for det nye opgaveudvalg og det tætte samspil med eksterne samarbejdsparter, tager vi et stort skridt i den rigtige retning,” siger 2. viceborgmester Ole K. Larsen (V).

  Det nye byråd tiltræder officielt den 1. januar 2018. Første ordinære byrådsmøde i det nye byråd holdes den 18. januar 2018.

  For yderligere oplysninger eller kommentarer, kontakt:

  John Brædder: tlf. 25 18 03 90
  Bo Abildgaard: tlf. 25 18 18 09
  Ole K. Larsen: tlf. 71 20 34 24