Skip to main content

Fantastisk fremgang for erhvervsklimaet i Guldborgsund

DI´s årlige landsdækkende måling af erhvervsklimaet i kommunerne giver Guldborgsund en samlet placering, der er den bedste nogensinde. Med en fremgang på hele 13 pladser, er Guldborgsund nu tilbage på en 31. plads og det skyldes i høj grad virksomhedernes tilfredshed med den erhvervsservice de oplever fra Guldborgsund Kommune. Også brugen af private leverandører og en målrettet indsats omkring byggesager har bidraget til en flotte fremgang.

30. nov 2020

Indhold

  Erhvervsområdet står højt prioriteret på dagsordenen i Guldborgsund Kommune, og det er derfor en begejstret borgmester, der tager i mod den flotte placering, der er den bedste gennem DI´s nu 11 års måling.

  ”Det er virkelig positivt at vi er vurderet så flot. Noget af det der springer mig i øjnene er naturligvis, at virksomhedernes tilfredshed med den samlede indsats går hele 10 pladser frem. Det er jeg utrolig glad for. For at sikre vækst og udvikling i vores område er vi nødt til at stå sammen og spille hinanden gode og det oplever jeg i høj grad vi lykkes med” siger borgmester John Brædder og fortsætter ”Én af de ting vi er lykkes med, er brugen af private leverandører, hvor vi i år er helt oppe på en 5. plads. Vi er ganske enkelt blevet bedre til at udarbejde vores udbudsmateriale, overholde tidsfrister og være i dialog med leverandørerne, hvilket er meget positivt”.

  Målingen viser også, at en indsats omkring sagsbehandlingstid for byggesager nu bærer frugt. En indsats som startede i 2019, og som i år resulterer i et væsentligt fald i sagsbehandlingstiden. Fra 1. januar til 16. november i år har byggesagsbehandlerne afgjort 625 byggesager. I samme periode sidste år var tallet 397. Næste år styrkes indsatsen yderligere med ansættelsen af en ny medarbejder, som skal fungere som brobygger mellem byggeansøgere og kommunen.

  Målingen indeholder også nogle opmærksomhedspunkter, som dog ikke er ukendte områder for borgmesteren. Eksempelvis er placeringen i kategorien Arbejdskraft stadig for langt nede af listen, og netop arbejdskraft er altafgørende for virksomhedernes muligheder for vækst og udvikling.

  ”Det er klart, at vi er meget opmærksomme på udfordringen omkring arbejdskraft. Det har vi været gennem mange år, og vi håber snart at kunne komme nogle trin op ad listen. Vi har eksempelvis sat stærkt ind over for vores svageste borgere med indsatsen ”Rekruttering fra Kanten”, og samtidig arbejder vi også ihærdigt på hele uddannelsesområdet. Vi skal have flere unge til at tage en uddannelse, og det arbejde er vi mange om at løfte. Vi vil gøre vores yderste, og eksempelvis har vi netop udvidet vores Uddannelsesforum til en Uddannelsesalliance, som nu dækker hele Lolland-Falster. I alliancen indgår alle uddannelsesinstitutioner, Business LF og de to kommuner med det ene formål at styrke og udvikle uddannelsesområdet på Lolland-Falster” afslutter borgmester John Brædder.

  Fakta:

  Guldborgsund Kommunes placeringer siden 2010:

  2020

  2019

  2018

  2017

  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  31

  44

  31

  58

  76

  65

  58

  68

  73

  74

  89

  Foto: Patrick Kirkby