Skip to main content

Fishing Zealand inviterer til ”Catch & Clean” langs de sjællandske kyster

Fishing Zealand afholder i samarbejde med Havmiljøvogterne, #plasticinthebasket og Danmarks Sportsfiskerforbund fælles affaldsindsamlingsdag i alle deres medlemskommuner lørdag d. 5. oktober. Dagen afsluttes med et gratis fiskearrangement i området, hvor en Fishing Zealand-guide står klar med tips og tricks.

01. okt 2019

Indhold

  Affald og plastik er et stadig stigende problem på vores strande – det er ikke kun til gene for strandgæster og  lystfiskere, men også for fugle- og dyrelivet. De senere år har der fx været en lang række eksempler på, hvordan især plastik havner i maverne på både fisk, fugle og havpattedyr. 95 % af undersøgte fugle har plast i maven og over 20% af undersøgte torsk, sild og hvilling indeholder plastik! Det er især synd for dyrene, og
  samtidigt sender fødekæden plastikaffaldet retur til os mennesker via de fisk, som vi spiser. Så af flere grunde giver det mening at gøre en indsats for et rent havmiljø.
  Der er en tydelig tendens i samfundet, som viser, at folk bliver mere og mere miljøbevidste. Det er især tydeligt blandt dem som færdes meget i naturen – herunder lystfiskere. Fishing Zealand oplever, at lystfiskerne har stor lyst til at gøre en indsats og værne om den danske natur og vores kyster. Derfor afholder Fishing Zealand projektet ”Catch & Clean” for at støtte op om denne tendens. Fishing Zealand håber dermed,
  at så mange som muligt – både lystfiskere og naturelskere generelt - vil støtte op og medvirke til at rengøre de sjællandske strande.

  11 affaldsindsamlinger og fisketure i 11 kommuner
  På en udvalgt strand i hver af de 11 medlemskommuner, står en Fishing Zealand-guide klar kl. 9.00. Her får deltagerne udleveret særlige indsamlingsposer sponsoreret af Havmiljøvogterne. Med godt humør skal der ”fanges” og indsamles affald indtil kl. 12.30. Derefter er der frokost med egen medbragt mad, hvorefter guiden byder på et gratis fiskearrangement i området ca. kl. 13.00. 

  Deltagere bedes medbringe eget fiskegrej, hvis de vil med på tur om eftermiddagen. Er man ikke lystfisker, håber Fishing Zealand, at man dukker op alligevel og hjælper med at rengøre strandene. Afhængigt af vejret kan det blive nødvendigt at afholde fiskearrangementet på en anden kyststrækning, hvorfor egen transport evt. må forventes.
  Det nærmere program for alle 11 kommuner findes her:

  http://fishingzealand.dk/nyheder/fishing-zealandinviterer-til-catch-clean-langs-de-sjaellandske-kyster/

  Fishing Zealand har oprettet en Facebook begivenhed for hver kommune, så man kan vælge, hvor man har lyst til at deltage. Facebook-begivenhederne findes i ovennævnte link. Har man ikke Facebook møder man bare op – der er ikke bindende tilmelding.

  MØDESTED I GULDBORGSUND:
  Hesnæs Havn. Adressen er Bønnetvej 69, 4850 Stubbekøbing. Guiden er her Tue Blaxekjær (mobilnr. 20485045).

  Efter frokost byder Tue på en fælles fisketur til en af Falsters gode efterårspladser.
  Pladsen bliver valgt ud fra vind og vejr samt antallet af deltagere, så der må påregnes kørsel til pladsen.

  På turen vil Tue dele ud af sin viden om Falsters fiskepladser samt komme med tips, tricks samt inspiration til efterårets kystfiskeri. Fiskeriet foregår i waders, så husk waders og fiskegrej.